Тенденції літнього відпочинку серед українців за запитами Google

Глобальна пандемія продовжує впливати на плани більшості людей в світі і в 2021 році. У той же час після декількох місяців застою через пандемію впевненість мандрівників в безпеці поїздок починає поступово відновлюватися – тенденції пошуку показують, що з поширенням вакцин інтерес до подорожей, схоже, зростає. Люди хочуть подорожувати, оскільки вони відчувають себе більш впевнено, замовляючи поїздки, і все більше українців шукає в Google варіанти літнього відпочинку як всередині країни, так і за кордоном.

Компанія Google проаналізувала пошукові запити українських користувачів зі словами «отпуск в/відпочинок в» за останні 3 місяці, щоб зрозуміти, які напрямки відпочинку цікавлять українців цього сезону.

У зв’язку з обмеженнями на міжнародні поїздки в Україні люди продовжували більше цікавитися відпочинком всередині країни. Цього року найпопулярнішими напрямками відпочинку в Україні стали Бердянськ, Залізний Порт та Коблеве. А повністю перша десятка за результатами пошуку в Google за останні 3 місяці така:

  1. Бердянськ
  2. Залізний Порт
  3. Коблеве
  4. Затока
  5. Кирилівка
  6. Одеса
  7. Арабатська Стрілка
  8. Сєдове
  9. Скадовськ
  10. Щасливцеве

Сьогодні все більше країн відкривають свої кордони для українців, і відповідно зростає число запитів про відпочинок на закордонних курортах. Котрий рік поспіль найпопулярнішим серед українців напрямком відпочинку за кордоном залишається Туреччина. В цілому гаряча десятка закордонних напрямків відпочинку, на думку українських користувачів Google, виглядає так:

  1. Туреччина
  2. Кіпр
  3. Албанія
  4. Болгарія
  5. Чорногорія
  6. Хорватія
  7. Греція
  8. Єгипет
  9. Грузія
  10. ОАЕ

Нагадуємо, перш ніж планувати свою відпустку, ознайомтеся з рекомендаціями органів охорони здоров’я та місцевої влади, дотримуйтесь заходів безпеки і профілактики.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Google Blog

Читайте также:

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Epic Games назвала топ-20 ігор 2023 року

Bard стає Gemini – що цікавого анонсувала компанія Google