Українських лідерів держави та підприємництва навчатимуть в новій академії

В Україні з’явився новий навчальний заклад для учнів старших класів, які хочуть в подальшому займатися керівною роботою. Українська Академія Лідерства – це новий формат навчання для випускників середніх шкіл, що триває 10 місяців. Завдання Академії – відібрати молодих людей з високим потенціалом до лідерства і дати найкращу підготовку, інструменти для розвитку, які дозволять розкрити себе, обрати свій шлях і в майбутньому практикувати відповідальне лідерство на благо своєї країни. Фінансування Академії Лідерства здійснює інвестиційний фонд Western NIS Enterprise Fund.

Наталя Попович, Президент PRP Group, співзасновниця Українського кризового медіа-центру і член ініціативної групи Академії, зазначила:

«— Українській армії, органам державної влади системно бракує людей, котрі готові брати на себе відповідальність. Україна потребує нового пласту лідерів глобального масштабу у різних сферах: від бізнесу і політики до військової справи і соцільної сфери. Програма Академії побудована таким чином, що за 10 місяців навчання випускник отримує не тільки глибоке розуміння власної національної ідентичності, бажання бути корисним своїй державі, але й краще розуміє свою соцільну місію і покликання, в якій сфері хоче надалі застосовувати свої таланти».

Студенти навчаються 6 днів на тиждень, один із яких присвячують волонтерській діяльності відповідно до інтересів – допомога у притулку для тварин, у фонді для хворих дітей, у військовому госпіталі, тощо. В Академії діє система самоврядування, студенти сформували 5 міністерств: Міністерство культури, Міністерство комунікацій, Міністерство побуту, Міністерство міжнародних відносин та Міністерство мандрівок. Такий підхід дозволяє студентам активно долучатися до створення програми занять, обирати цікавих саме для них лекторів, організовувати зустрічі та подорожі, вчить самостійно будувати свій вектор розвитку у спільноті. У першому наборі навчається 39 випускників 11 класу та студентів 1 курсу (17-18 років) з усієї України, включно з Кримом. Учасників було обрано з понад 500 анкет від зацікавленої молоді. Навчання безкоштовне, існує лише вступний внесок у розмірі 2000 грн., решта витрат для студентів покривається грантом Western NIS Enterprise Fund.

До ініціативної групи ідейних натхненників Української Академії Лідерства долучилися видатні і талановиті українці, серед яких Ярослав Грицак, Владислав Троїцький, Іван Малкович, Віталій Сич, Святослав Вакарчук, Віктор Зотов, Валентина Зотова, Оксана Семенюк, Андрій Зелінський, Борис Ґудзяк, Наталя Попович, Ярослав Рущишин, Олена Кошарна, Ярослава Джонсон. Нагадаємо, раніше ми разом із вами розмірковували над тим, які перспективи очікують на українську науку в світлі сучасних процесів в державі та українській економіці.

Джерело: прес-служба Ukraine Crisis Media Center

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023