ВДНГ — місце появи нового технологічного кластеру в Україні

ВДНГ стане не лише місцем розваг та відпочинку киян і гостей столиці України. Невдовзі тут з’явиться технологічний кластер «ВДНГ-TECh», що буде складатися з низки галузевих хабів. Крім керівництва ВДНГ, Максима Бахматова та Макса Яковера, розробкою концепції проекту останні кілька місяців займались Юлія Порошенко (ex-McKinsey), Юлія Миронова (BCG), Альона Калібаба («Часопис») і Денис Довгополий (GrowthUР).

За словами Максима Яковера, метою проекту є розвиток екосистеми для реалізації ідей в галузі інновацій, через які можливий розвиток усієї української економіки. Залежно від обраної галузі кожен хаб у складі кластера буде мати окрему тематику. Також передбачено акселераційні програми. Великі компанії, що підключаться до створення галузевих хабів, за відносно невелику плату матимуть доступ до інновацій, талантів, аутсорсингу витрат на науково-дослідні розробки. А підприємці зможуть претендувати на достойне фінансування своїх ідей, що здатні змінити економіку України.

Перший хаб буде займатися галуззю телекомунікацій, його партнером стане «Київстар». Другий — галуззю агропромисловості, і тут партнерами вже погодились стати агрохолдинги «Миронівський хлібопродукт» і «Сварог».

Стати учасником конкурсної програми акселератора «ВДНГ-TECh-«Київстар» зможуть повнолітні підприємці, стартапи, а також представники малого та середнього бізнесу. Кожна команда повинна складатися принаймні з двох осіб, одна з яких має бути громадянином України та проживати на її території. Особлива умова: команда повинна бути готовою до безперервної активної роботи та виходу з власної зони комфорту. Прийом заявок розпочинається з 20 квітня 2016 року і триватиме до 20 червня цього року. Оголошення про відбір 10 фіналістів заплановано на 2 липня. Акселераційна програма розпочнеться 8 липня 2016 року. Подати заявку можна на сайті проекту.

Джерело: DreamKyiv

Читайте также:

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Фінансування тревел-стартапів у 2023 році: тренди та найбільші раунди

Загадковий стартап довголіття в який інвестує Сем Альтман