Перший VR-шолом від Apple може з’явитися вже у 2022 році

Перший шолом змішаної реальності (VR і AR) Apple може вийти у 2022 році й, швидше за все, виявиться нішевим пристроєм.

Інсайдери повідомляють, що Apple збирається конкурувати Oculus від Facebook, PlayStation VR від Sony і гарнітурою від HTC — вони коштують від $300 до $900. При цьому перша гарнітура компанії, ймовірно, буде коштувати набагато дорожче.

Як і більшість пристроїв-конкурентів, гарнітура Apple буде зображати тривимірне інтерактивне цифрове середовище для ігор, перегляду відео або віртуального спілкування. Водночас AR-функціонал пристрою буде сильно обмежений — але поки невідомо, яким чином.

Джерела видання кажуть, що компанія хоче зробити девайс легшим і компактнішим, ніж в інших виробників, прибравши простір між особою і гарнітурою, яке залишають для користувачів, що носять окуляри. Замість цього в пристрої з’явиться можливість вставити лінзи поверх екрану. Також Apple збирається використовувати в дизайні гарнітури тканину, що дозволить знизити вагу пристрою. При цьому пристрій хочуть зробити автономним — гарнітуру не потрібно підключати до комп’ютера, вона буде працювати від батареї. Крім того, вона буде базуватися на дуже потужному процесорі, який перевершує навіть чіпсет M1, який використовується в останніх версіях комп’ютерів компанії. В прототип гарнітури навіть планують вбудувати вентилятор для охолодження. В результаті девайс може вийти дуже громіздким, тому не дивно, що Apple шукає способи зменшити його габарити.

За словами джерел, пристрій Apple оснастять дисплеєм з набагато більшою роздільною здатністю, ніж у конкурентів.

В Apple розуміють, наскільки складна буде реалізація нового пристрою на ринку, тому дотримуються низьких очікувань стосовно продажів гарнітури — за словами джерел, компанія навряд чи розраховує продавати більше одного пристрою в день в кожному своєму магазині. Всього в Apple у світі 500 магазинів — таким чином, річний обсяг продажів нових пристроїв складе близько 180 тисяч одиниць. Однак продажі не будуть головною метою пристрою — його виходом компанія планує підігріти ринок і підготувати розробників до випуску більш просунутих моделей окулярів і гарнітур доповненої реальності в майбутньому.

Інсайдери стверджують, що нова гарнітура стане попередником більш амбітного продукту доповненої реальності — окулярів доповненої реальності, терміни виходу яких поки незрозумілі. Їх прототип відомий під кодовою назвою N421. Це пристрій буде легше і компактніше, але поки він знаходиться на самих ранніх стадіях тестування. Відзначається, що пристрій буде схожий на сонцезахисні окуляри. Передбачається, що він з’явиться на ринку не раніше, ніж через кілька років.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Bloomberg

Читайте также:

Кращі VR та AR-пристрої в 2024

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Як VR-анестезія допоможе впоратися з реальним болем