Окуляри, які вимикають екрани — дієвий спосіб боротьби з цифровою залежністю

Екрани з відеорекламою на вулиці, телевізори в торгових центрах, ресторанах і барах, монітори на роботі й вдома і звичайно ж смартфони. Цифровий світ навантажує наш мозок, навіть якщо ми намагаємося від нього абстрагуватися. Саме тому художник Іван Кеш (Ivan Cash) розробив спеціальні окуляри, що відключають екрани.

«Наше життя з прогресом значно змінилася і я вважаю, що повинна бути можливість контролю присутності цифрових технологій в нашому житті. Ми не повинні сприймати їх як щось дане.» — каже Іван.

Раніше Іван керував проектом, який перекладав імейли в рукописні листи. Пізніше він встановив так звані «зони без технологій» — фейкові області, де були встановлені знаки, що забороняють користуватися гаджетами. І ось зараз Кеш винайшов окуляри, що відключають мультимедійні пристрої IRL Glasses.

Бета-версія окуляр, яка вже доступна на Kickstarter поки ще не може блокувати всі екрани. В основному блокування спрацьовує на телевізорах, деяких моделях ноутбуків і білбордах. Розробники пристрою наїдяться залучити інвестиції для доопрацювання пристрою за допомогою платформи і запустити масове виробництво.

«Я сподіваюся, що проект буде спонукати людей переглянути своє ставлення до використання цифрових технологій, бо всі знають, що екрани по своїй природі викликають залежність. IRL Glasses є відмінним способом протистояння великій кількості цифрової інформації». — каже Кеш.

В середньому середньостатистична людина витрачає 4 години на день на перегляд соціальних мереж, відео на YouTube, телевізійних передач на телебаченні. Через наш мозок проходить тонна непотрібної інформації, рекламних роликів та всякого цифрового сміття. IRL Glasses допоможе контролювати потік інформації, дозволяючи нашому мозку відпочивати.

IRL Glasses далеко не єдиний інструмент боротьби з цифровою залежністю. Ще кілька років тому був розроблений спеціальний телефон, у якого були відсутні всі функції, крім дзвінка. А зовсім недавно сервіс YouTube і соціальні мережі Facebook і Instagram ввели функцію контролю часу, який користувачі проводять всередині мережі.

«Масове виробництво таких гаджетів буде невигідно великим технологічним компаніям, таких як Google і Facebook, але я сподіваюся, що з точки зору здорового глузду і здоров’я це дуже важливо». — каже Кеш.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Fast Company

Читайте также:

Кращі VR та AR-пристрої в 2024

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Головні тренди 2024 року від Trend Hunter: технології