Через застарілі технології в Україні почали відключати проводове радіомовлення

ПАТ «Укртелеком» без будь-яких попереджень чи повідомлень призупинило трансляцію радіопрограм «Промінь» (друга «кнопка») та «Культура» (третя «кнопка») мережею проводового мовлення у Києвіповідомляє прес-служба Національної радіокомпанії України.

Рішення про відключення в компанії пояснюють застарілістю технологій та тим, що проводове радіомовлення в Україні вже давно стало збитковим. Компанія не є державною, тож не може підтримувати роботу такого формату передачі даних власним коштом. Раніше ці послуги надавалися за рахунок абонплати від слухачів, котрі мали проводові радіоточки.

Останнім часом поширення радіопрограм «Променя» та «Культура», що транслюються переважно в FM-діапазоні, суттєво зменшилося. Зараз аудиторія проводової радіомережі в Україні впала з понад 18 млн користувачів до 1,3 млн. Подальшу долю радіомовлення у такому форматі має вирішити держава, вважають в НРКУ.

Нагадаємо, раніше ми публікували інтерв’ю Олександра Ольшанського, очільника холдингу «Internet Invest», який вважає, що держава та бізнес мають сприяти створенню власних національних медіа та підтримці засобів для їхнього розвитку.

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023