Мобільний сервіс «Яндекса» навчився перекладати українською текст на фотознімках

Мобільний додаток «Яндекс.Перекладач» впровадив нову технологію, яка дозволяє розпізнавати і перекладати текст на фото, зроблених на камеру смартфона, що значно швидше ніж введення тексту вручну.

Розробники стверджують, що новий сервіс зручний і може перекладати цілі абзаци, що дозволяє легко читати книги та журналі і газети іншими мовами, орієнтуватися за вуличними вказівниками та дорожними знаками тощо:

«Перекладач розпізнає, крім української, ще 10 мов: англійську, німецьку, французьку, італійську, іспанську, португальську, польську, чеську, турецьку і російську — мабуть, у будь-якій країні світу хоч трошки володіють принаймні однією з них. А от перекладати можна будь-якою з 46 мов, які знає Яндекс.Перекладач».

Поки що додаток доступний лише у версії для iOS. Завантажити його можна з App Store, а для інших смартфонів та планшетів скористатися мобільною версією translate.yandex.ua (для чого потрібен доступ до інтернету).

Раніше компанія «Яндекс» презентувала новий додаток для орієнтування у потоці міського транспорту та сервіс для миттєвої оплати послуг АЗС.

Читайте также:

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

Прем’єра iPhone 15 та інших новинок Apple. Усі подробиці з презентації

Все найцікавіше, що показала Apple на WWDC 2023

Стисло про головне з презентації Apple 2022