10 корисних розумних пристроїв, що змінять життя на краще

Смартфони, розумний годинник, інтелектуальні телевізори, роботи-пилососи, нарешті, електромобілі з автопілотом – кількість різноманітних гаджетів зростає рік у рік. Але мало хто знає, що крім розкрученої техніки у продажу можна зустріти зовсім незвичайні пристрої, які не поступаються користі своїм відомим побратимам. Ми склали добірку нестандартних девайсів на різні випадки.

Розумні ваги

Стежити за здоров’ям можна не лише за допомогою фітнес браслетів та смартгодинників. Оптимальним варіантом для контролю маси тіла, дотримання дієт та якості силових навантажень є розумні ваги з підтримкою Wi-Fi та Bluetooth. Отримана інформація аналізується та передається на спеціальний додаток смартфона.

Майже всі смартваги оснащуються датчиком для біоімпедансного аналізу, що посилає слабкий електричний струм через ступні, і по опору тканин розраховує частку жиру, м’язів, кісток та води в організмі. Гаджет також визначає індекси маси тіла та внутрішнього жиру, вміст білка. Окремо відзначає масу скелетних м’язів, швидкість обміну речовин, тип статури та біологічний вік. Дані аналізуються та структуруються у мобільному додатку. Виходячи з цих даних, надалі підбираються рекомендації щодо харчування та тренувань. В окремих розробників у мобільних додатках передбачено гостьовий доступ.

Серед найбільш популярних та надійних моделей смартвагів варто звернути увагу на Huawei Scale 3 Pro та Scale 3, Xiaomi Mi Smart Scale 2 та Mi Body Composition Scale 2, Medisana Target Scale 3, пристрої від Picooc тощо.

Розумна парасолька

Розумними стають не лише побутові прилади, а й парасольки. На відміну від стандартних моделей, розрахованих виключно на захист від опадів, розумні версії обладнані індикатором швидкого початку дощу, а також сигналізацією, яка не дасть забути парасольку у транспорті або на роботі. Саме такі функції має розумна парасолька Opus One Jonas.

Гаджет виготовлений із міцної тканини, яка швидко сохне. Він легко відкривається, а його гумова ручка добре лягає в долоню. На ручці можна знайти світлодіодний індикатор. Якщо він горить червоним, значить, очікується дощ, а якщо зеленим, то буде ясно. Джерелом живлення є чотири батареї типу AAA. Цього запасу енергії вистачить приблизно на шість місяців.

Розумну парасольку можна синхронізувати зі смартфоном на Android або iOS, використовуючи бездротовий зв’язок. Після з’єднання вона повідомлятиме про нові дзвінки та SMS легкою вібрацією. Крім того, Opus One Jonas надішле повідомлення на смартфон, якщо власник віддалиться від нього більш ніж на 10 метрів. Парасольку складніше загубити, звідси й користь.

Розумні мітки

Ще одним корисним, але не дуже поширеним розумним гаджетом є розумні мітки. Це мініатюрні радіочіпи, з допомогою яких можна знайти той чи інший предмет. Наприклад, користувачі, які прикріплюють такий маячок до зв’язки ключів, гаманця або сумки, зможуть знайти їх місцеперебування через програму або отримати повідомлення про забуту річ при виході з дому.

Підключення до смартфонів розумних міток відбувається через Bluetooth LE з низьким енергоспоживанням або технологією радіозв’язку Ultra Wideband, яка дозволяє визначати координати предмета з точністю до метра. Коли розумний трекер опиняється поза зоною сигналу, він сповіщає про це інші довірені пристрої, що знаходяться поблизу. Всі дані, що передаються, шифруються і недоступні третім особам.

Розумні мітки випускають Samsung і Apple, а також з десяток китайських компаній різного штибу. У випадку з Samsung SmartTag відстежити розташування забутого або викраденого предмета можна у програмі SmartThings. Щоб річ було легко знайти, на Galaxy SmartTag можна подати звуковий сигнал. Під’єднати трекер від Samsung можна лише до Galaxy-пристроїв з версією Android 8.0 та вище. З іншими Android-смартфонами чи iPhone вони несумісні. Apple AirTag має схожу функціональність. Смарт-мітка легко поєднується з iPhone, iPad і Mac, а втрачені речі можна знайти через функцію «Мережа Локатора».

Крім ключів, гаманців та побутових речей, трекери можна використовувати для відстеження багажу під час авіаперельотів, а також закріпити на нашийник домашніх вихованців. До речі, мітки для тварин підтримують геолокацію GPS і ГЛОНАСС. З їхньою допомогою можна визначити місцеперебування кішки, собаки та іншої живності з точністю до метрів. У корпус окремих моделей вбудовані мікрофон та динамік. В цьому випадку господар може покликати кішку або собаку через мобільний девайс, не підвищуючи голос, і почути, що відбувається рядом із ним.

Розумна ручка та блокнот

Дизайнерам, художникам, інженерам та програмістам до душі можуть прийти розумні ручки та блокноти, за допомогою яких написані записи, креслення, алгоритми та блок-схеми можна миттєво перевести в електронний вигляд без будь-якого сканування та фотографування.

Як оптимальна пара можуть виступати ручка Neo SmartPen N2 і блокнот Neo N Plain Notebook. Спочатку ви робите рукописну замітку в блокноті, і вона відразу оцифровується. Після цього текст (картинку) можна передавати та редагувати на мобільних пристроях чи комп’ютерах. Для синхронізації використовується Bluetooth.

Корпус ручки виконаний із легкого та міцного металу. Його складно подряпати чи пом’яти. Пристрій обладнано вбудованим акумулятором, запасу якого вистачає приблизно на 10 годин використання з одночасним оцифруванням.

Портативна кавоварка

Мобільними можуть бути не лише ноутбуки чи смартфони, а й кава. А все завдяки розумним портативним кавомашинам. Такі пристрої мають компактні розміри, з легкістю поміщаються в рюкзак і працюють без розетки від вбудованого акумулятора. Все, що вам потрібно для приготування ароматного та свіжого еспресо – це окріп і мелена кава (є варіант використання капсул). Одним з оптимальних варіантів такого класу є машина Rombica Barista CTG-2B.

За допомогою такого гаджета можна приготувати каву у будь-якому місці – вдома, на роботі, у поході чи на прогулянці. Пристрій створює тиск до 15 бар для приготування еспресо. Одного запуску вистачає на дві чашки еспресо по 30 мл. При цьому мінімальна кількість води для запуску – 50 мл. Місткість для свіжоприготовленої кави знаходиться прямо під кришкою кавомашини. Термокільце на кришці дозволить зручно та безпечно насолоджуватися свіжим напоєм.

Навушники зі розумним перекладачем

Якщо вам за родом діяльності часто доводиться спілкуватися з іноземцями, мови яких ви не знаєте досконало, корисним гаджетом можуть стати бездротові навушники з функцією перекладу в реальному часі Timekettle M2. Цей гаджет розуміє 40 мов та 93 діалекти. Завдяки алгоритмам на основі штучного інтелекту забезпечується синхронний голосовий переклад із високим ступенем точності.

Гарнітура складається з двох навушників анатомічної форми, які добре тримаються у вухах. Вона підключається до смартфона через Bluetooth. Вага комплекту із зарядним чохлом становить 65 грамів, а запасу енергії вистачає на 30 годин. Перед початком використання Timekettle M2 варто завантажити бібліотеку необхідних мов із сервера розробника та мати якісний інтернет-канал для автоматичного перекладу.

Розумні окуляри

Все більшої популярності серед розумних гаджетів набувають розумні окуляри. Вони крім поліпшення якості зору та захисту від сонячних променів поєднують у собі функції бездротової гарнітури, а деякі, і проєктування інформації на кшталт доповненої реальності.

Модель Gentle Monster Eyewear II від Huawei має тонкі дужки, які виготовлені з легкого і міцного пластику з додаванням діоксиду титану. Напіввідкриті динаміки, розташовані на кожній дужці, передають звук через спрямовану звукову камеру. Така конструкція зменшує витік звуку та забезпечує чітке та багатошарове стереофонічне звучання. Обидві дужки мають отвори, що компенсують спрямовані звукові хвилі та додатково зменшують витік звуку. Окуляри забезпечують якісне звучання, що особливо яскраво проявляється при прослуховуванні музики, іграх та перегляді відеоконтенту.

У розумних окулярах є інтелектуальна система управління жестами. Для з’єднання зі смартфоном використовується бездротовий зв’язок. Інтелектуальний алгоритм автоматично визначає положення пристрою, використовуючи дані сенсорів. Якщо зняти окуляри на якийсь час і потім знову надіти їх, на екрані смартфона з’являється вікно, що дозволяє перевірити рівень заряду акумулятора. Eyewear II відрізняються потужним акумулятором, що дозволяє безперервно відтворювати музику протягом п’яти годин без заряджання. Технологія швидкого бездротового заряджання дозволяє заряджати гаджет у будь-який зручний момент.

Модель Bose Frames Rondo належить до класу сонцезахисних. Окуляри з модними округлими лінзами стануть відмінним доповненням до повсякденного образу або розкішного вечірнього вбрання. Особливе покриття лінз захищає очі від ультрафіолетових променів, а вбудовані динаміки забезпечують насичене звучання музики. Пристрій може приймати телефонні дзвінки при підключенні до смартфона через Bluetooth, а також звертатися до голосових помічників Siri та Google Assistant. Звук динаміків спрямований усередину, тому музика не заважатиме іншим. Водночас користувач чутиме навколишні звуки: розмови, важливі сповіщення в аеропорту та сигнали автомобілів.

Розумні шахи

Любителям настільних ігор можуть прийтись до смаку комплект розумних шахів. Один з найпопулярніших і найпоширеніших з них – Square Off Grand Kingdom Set.

Гаджет являє собою шахівницю, фігури на якій рухаються самі по собі. У корпусі дошки з дерева прихований спеціальний двовісний механічний механізм із магнітною головкою, який пересуває фігури одну за одною. У фігури вбудовані магніти, тому механізм просто активує їх у потрібний момент.

Для гри необхідно завантажити програму Square Off і під’єднати дошку до свого смартфона через Bluetooth. Через програму можна грати онлайн з іншими гравцями, стежити за чужою партією, або боротися проти штучного інтелекту.

Сам пристрій досить великий і важкий: габарити – 603х484х49 мм, вага – 5,4 кг. На одному заряді Square Off Grand Kingdom Set можна зіграти близько 50 партій тривалістю 1-1,5 години. У дошку вбудований акумулятор. У комплекті є зарядний пристрій для роботи від електромережі.

Розумний відеопроєктор

Ще одним цікавим розумним гаджетом для розваг є розумний відеопроєктор. На відміну від стаціонарних моделей пристрій поєднує функції проєктора, телевізійної приставки та ігрової консолі. За зображення картинки відповідає спеціальний графічний чіп, 2 ГБ оперативної пам’яті, вбудований накопичувач. Підключення відбувається за допомогою Wi-Fi та Bluetooth.

Яскравими представниками цього класу є проєктори Mi Smart Projector 2 та Mi Smart Projector 2 Pro від Xiaomi. Пристрої дозволяють транслювати зображення роздільною здатністю 1920 x 1080 пікселів. Забезпечується висока яскравість до 1300 ANSI люмен та підтримка HDR10 для покращеного кольорового контрасту. Старша модель оснащується двома вбудованими динаміками потужністю 10 Вт із підтримкою DTS-HD та Dolby Audio, а молодша – двома 5 Вт динаміками. Пристрої підтримують всеспрямовану корекцію трапецеїдальних спотворень, позбавляючи користувача від ретельної роботи з розміщення екрана.

Xiaomi Mi Smart Projector 2 і 2 Pro працюють під керуванням Android TV, підтримує Chromecast та Google Assistant. У комплекті постачання є пульт дистанційного керування. Налаштування та навігація також можлива за допомогою мобільного додатка зі смартфона. Проєктори можна підключати до системи розумного будинку.

Розумна годівниця для тварин

Якщо у вас є домашній вихованець, варто задуматися про придбання розумного дозатора їжі. Один з найкращих способів покращити здоров’я вашого вихованця – зробити так, щоб він більше пив. Як приклад можна порекомендувати автоматичну напувалку Xiaomi Petoneer Smart Pet Water Dispenser для котів та собак. Вода, що біжить, привертає увагу вихованця і стимулює його більше пити.

Пристрій має чотирирівневий фільтр очищення: зберігає питну воду свіжою, видаляє бруд і бактерії. Помпа потужністю 5 Вт споживає мало електрики, а звук помпи працює всього 40 дБ. Об’єм рідини – 2 літри.

Якщо ви часто відсутні вдома, то чудовим рішенням може стати покупка автоматичної годівниці Geozon PF-01. Використовуючи спеціальну програму Geozon Home для Android або iOS, ви зможете дистанційно налаштувати годування за розкладом або дати разову команду. Корм автоматично потрапить у миску. Об’єм резервуару – 2,4 л. Синхронізація здійснюється через Wi-Fi. Пристрій працює від стандартної електричної мережі, увімкнення відбувається автоматично.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік