15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

Новий рік – це час подарунків, і багато людей замислюються над тим, щоб подарувати своїм близьким. Якщо ви шукаєте оригінальний та корисний подарунок, то варто звернути увагу на гаджети. Сучасні гаджети можуть зробити наше життя простішим, зручнішим і приємнішим. У цій статті ми розглянемо 15 гаджетів, які б приємно отримати в подарунок на Новий рік.

1. Apple Watch Series 9

Кому підійде: тим, хто має iPhone.

З розумним годинником Apple Watch S9 можна керувати музикою, посилати повідомлення та дзвонити, не дістаючи смартфон. Користувачам доступні змінні ремінці, постійно активний дисплей та повний набір фітнес-функцій від вимірювання серцевого ритму та рівня кисню в крові до підрахунку кроків.

Модель дев’ятого покоління підтримує жестове управління, зокрема, подвійний тап. Він дозволяє взаємодіяти з годинником відповідно до ситуації: приймати та завершувати дзвінки, переставляти будильник, керувати камерою або відкривати список активних програм.

У цьому годиннику куди яскравіший екран, ніж у попередніх версій Watch Series. Автономність аксесуара сягає 18 годин, але спеціальний енергоощадний режим продовжує час роботи до 36 годин.

2. Xiaomi Smart Band 8

Кому підійде: всім без винятку.

Фітнес-трекер Xiaomi – чудовий подарунок для будь-якої сучасної людини. Крім можливостей на кшталт трекінгу сну та вимірювання пульсу та рівня кисню в крові, Smart Band 8 вміє транслювати повідомлення зі смартфона та дозволяє керувати музикою.

У восьмому поколінні гаджета екран став яскравішим і плавнішим, а також змінилося кріплення ремінців. Тепер користувачам доступні зручні браслети з металу, шкіри та тканини. Використовувати трекер можна навіть як кулон – для цього є спеціальний утримувач.

Xiaomi Smart Band 8 підтримує iOS та Android і пропонує більш ніж демократичний цінник при значній автономності – до 15 днів.

3. Baseus Blade

Кому підійде: тим, хто любить гаджети.

Із зовнішнім акумулятором місткістю 20 000 мА/год вийде легко підзарядити не тільки смартфон, годинник або навушники, але і планшет, і навіть ноутбук. Павербанк видає загальну потужність до 100 Вт. У нього є два порти USB-A, що працюють на вихід, і два USB-C, що працюють на вихід та вхід.

Якщо одночасно використовувати два виходи, максимальна потужність на одному Type-C буде обмежена 65 Вт, а для Type-A – 30 Вт. Сам Blade заряджається за 90 хвилин, якщо використовувати адаптер живлення на 65 Вт. На корпусі встановлений цифровий дисплей з інформацією про час, стан батареї та потужність заряджання.

4. WD My Passport

Кому підійде: тим, хто працює із важливими даними.

Зовнішній накопичувач з величезним обсягом, якого буде достатньо для резервних копій будь-яких даних та зберігання цифрового контенту. WD My Passport захищає інформацію паролем та забезпечує її швидкий запис.

5. JBL Charge 5

Кому підійде: тим, хто любить музику та активний відпочинок.

Портативна колонка потужністю 40 Вт із міцним вологозахищеним корпусом та гарною якістю звуку. JBL Charge 5 запросто перенесе не тільки бризки, а й повне занурення у воду. Колонка підтримує підключення до смартфона за допомогою Bluetooth 5.1. Два однакові пристрої можна об’єднати в стереопару, а в режимі моно вийде зв’язати до сотні штук – наприклад, для великої вечірки.

Charge 5 вміє заряджати гаджети від батареї місткістю 7500 мА/год і дозволяє слухати музику до 20 годин. У порівнянні з попередньою моделлю ця стала потужнішою на 10 Вт, краще передає високі частоти та надійніше захищена від пилу та піску.

6. Kindle Paperwhite 2021

Кому підійде: тим, хто справді багато читає.

Тонкий і легкий рідер із приголомшливим E‑ink‑дисплеєм, текст на якому практично не відрізняється від надрукованого на папері. Покоління Kindle Paperwhite виділяється покращеним підсвічуванням, яке дозволяє з комфортом читати в темряві.

Обсягу вбудованої пам’яті вистачить для того, щоб носити сотні книг у кишені. До того ж гаджет не боїться води – з улюбленими творами можна не розлучатися навіть у ванній.

7. iPhone 15

Кому підійде: всім, крім затятих ненависників Apple.

Смартфон з нової лінійки iPhone з 6,1-дюймовим OLED-дисплеєм та покращеним процесором A16 Bionic з шістьма ядрами. Особливість цієї моделі – виріз Dynamic Island, що прийшов на зміну чубчику. Раніше такий елемент був тільки у топових Pro-версій. Крім того, iPhone 15 нарешті з’явився порт USB Type-C замість Lightning.

Основна камера теж покращена – тепер вона на 48 Мп. Другий модуль – ширококутний – на 12 Мп, як і селфі-датчик спереду. Апарат чудово зібраний, має гарний вигляд та зручний у використанні внаслідок своїх компактних розмірів.

8. Samsung Galaxy S23 Ultra

Кому підійде: всім, крім затятих ненависників Android.

Galaxy S23 Ultra стане таким же бажаним подарунком для справжніх шанувальників Android, яким iPhone 15 для фанатів Apple. Це модель з відмінним 6,8-дюймовим дисплеєм AMOLED, що підтримує частоту оновлення до 120 Гц. За продуктивність відповідає фірмовий процесор Snapdragon 8 Gen 2 – найпотужніший у лінійці Qualcomm на момент анонсу смартфона.

На окрему увагу заслуговують якісні камери: основний датчик на 200 Мп, два телевізори по 10 Мп з трикратним і десятикратним оптичним зумом, а також 12-мегапіксельний ширококутний модуль.

На додаток до флагманських характеристик смартфон має ще і вбудований стілус, який буде корисний для рукописних нотаток, замальовок та інших сценаріїв використання пристрою.

9. MacBook Air 15

Кому підійде: тим, кому потрібний тонкий та легкий ноутбук на MacOS.

MacBook Air з Retina-дисплеєм — один із найкращих портативних комп’ютерів на ринку. Модель з 15-дюймовим екраном дуже тонкий і легкий — всього 11,5 мм при вазі менш як 1,5 кг. Сама панель має екран яскравістю до 500 ніт з вже звичним чубчиком.

Начинка топова, з урахуванням потужного процесора Apple M2. У найдоступнішій комплектації встановлено 8 ГБ ОЗУ та 256 ГБ вбудованої пам’яті. Час автономної роботи сягає 18 годин. Для підживлення використовується зручний MagSafe-конектор.

Також з приємного є сканер відбитків пальців, клавіатура Magic Keyboard та новітня аудіосистема із шістьма динаміками.

10. ASUS Zenbook S 13 OLED

Кому підійде: тим, кому потрібний компактний ноутбук на Windows.

ASUS Zenbook S – компактніша альтернатива MacBook Air на Windows, яка вдало поєднує мініатюрні габарити та внутрішню міць. У ноутбуці встановлений шестиядерний процесор Intel Core i7 13-го покоління із вбудованим графічним адаптером та 16 ГБ оперативної пам’яті. Цієї начинки достатньо для запуску навіть вимогливих додатків. Батарея забезпечує до 14 години автономної роботи.

Головна фішка ноутбука – 13,3-дюймовий OLED-дисплей зі співвідношенням сторін 16: 10 і роздільною здатністю 2880 × 1800 пікселів. Екран показує яскраву картинку: в цьому йому допомагає технологія розширеного динамічного діапазону HDR. Ноутбук важить лише 1 кг при товщині корпусу 1 см.

11. Sony PlayStation 5 Slim

Кому підійде: тим, хто любить грати.

Оновлена PlayStation 5, яка стала помітно меншою, підійде тим, хто хоче придбати першу приставку, і тим, хто збирається перейти на нову версію зі старої моделі, щоб комфортно грати на 4K. Пристрій є у двох версіях: стандартна з приводом Blu‑ray та Digital Edition без дисководу. Однак привід можна докупити окремо за потреби.

У консолі встановлений дуже швидкий накопичувач SSD на 1 ТБ, який допомагає розробникам створювати великі локації з майже непомітними завантаженнями та переходами. Потужність процесора PlayStation 5 вистачає на високу деталізацію та дивовижні візуальні та звукові ефекти, недоступні на приставках минулого покоління.

12. Nintendo Switch OLED

Кому підійде: тим, хто любить Nintendo

Ця кишенькова консоль поступається потужністю домашнім приставкам. Зате тільки на ній доступні такі ігрові бестселери Nintendo, як The Legend of Zelda: The Break of the Wild, Super Mario Odyssey і Super Mario Bros. Wonder. Nintendo Switch можна підключати як до великого телевізора, так і використовувати вбудований дисплей в дорозі.

У цій версії творці пропонують OLED-екран, який значно перевершує LCD-панель минулої моделі за яскравістю та контрастністю картинки. Також під ігри тепер є 64 ГБ замість 32 Гб. Пам’ять можна розширити microSD-картою.

У комплекті, як і раніше, поставляється док, щоб розміщувати консоль на столі чи іншій поверхні. У ньому є порти USB, HDMI та LAN.

13. Steam Deck

Кому підійде: геймерам та тим, хто любить грати на ходу.

Найзбалансованіша портативна консоль для ПК-ігор. Вона дозволяє отримати доступ до своєї Steam бібліотеки з будь-якого місця, де є інтернет. Гаджет оснащений сенсорним HD-екраном з діагоналлю 7 дюймів та звичними геймпадними елементами управління з боків.

Усередині у Steam Deck чіп AMD Zen 2 з графікою RDNA 2 та 16 ГБ ОЗУ. Залежно від версії вбудованої пам’яті може бути встановлено 64, 256 або 512 ГБ. Є стереодинаміки, підтримка Wi‑Fi та Bluetooth, а також місткий акумулятор, що забезпечує автономність до 8 годин.

14. Apple iPad Air 2022

Кому підійде: тим, хто багато подорожує, але не хоче тягати за собою ноутбук.

Легкий, тонкий та потужний планшет із чітким дисплеєм – ідеальний пристрій для споживання контенту. З iPad Air улюблені ігри та фільми завжди будуть під рукою. Цей планшет легко перетворити на інструмент для навчання та роботи – достатньо купити для нього стилус Apple Pencil, компактну клавіатуру та встановити офісні програми з AppStore. Продуктивності з головою вистачить для плавної роботи додатків, запуску вимогливих ігор, використання різних редакторів і вебсерфінгу.

П’яте покоління iPad Air може похвалитися 10,9-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 2360 × 1640 пікселів і процесором Apple M1. За допомогою 12-мегапіксельної тильної камери можна робити непогані фотографії та знімати ролики в 4K. Акумулятора вистачає приблизно на 10 годин перегляду відео або роботи браузера через Wi-Fi.

15. GoPro Hero12 Black

Кому підійде: тим, хто любить активний відпочинок чи веде блог.

Одна з найкращих екшен-камер, яка давно стала галузевим стандартом. Справжнє диво інженерної думки у міцному водонепроникному корпусі. Вміє знімати відео в 5.3К з частотою 60 кадрів в секунду та в 4K з частотою 120 кадрів в секунду, а також робить 27-мегапіксельні фото, використовуючи системи стабілізації та автоматичного покращення картинки.

Міцний водонепроникний корпус пристрою дозволяє знімати на глибині до 10 м. А вологовідштовхувальний матеріал, що покриває лінзу об’єктива, миттєво видаляє з нього воду, забезпечуючи тим самим високу чіткість кадрів.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих