5 неймовірних історій, в яких замішані гаджети та дуже великі гроші

Багатомільйонний статок викинули на звалище, купили піцу за 10 000 біткоїнів і продали мем за $580 000. Розповідаємо про найшаленіші угоди, епічні помилки та нереально дорогі гаджети, які все ж таки знайшли своїх покупців.

Біткоїни на звалищі

Ще у 2013 році ця історія вразила інтернет. Вийшла новина, в якій було сказано, що хлопець із Великобританії шукає свій жорсткий диск із біткоїнами. Тоді будь-яка інформація про зростання вартості криптовалюти звучала свіжо та привертала увагу. На викинутому вінчестері зберігалося близько 7500 BTC. На той час їх можна було конвертувати у $650 000.

Загалом новина була сприйнята скептично. Більшість думало, що людина просто вирішила «хайпанути». Проте нещодавно хлопець знову з’явився та повідомив, що він не залишив пошуки. Його звуть Джеймс Хоуеллс і він інженер в IT-сфері.

Влада міста Ньюпорт та місцеві екоактивісти не дозволяють йому розпочати грандіозні пошуки на звалищі. Молодий чоловік хотів залучити до розшуку вінчестера всіх, хто хоче заробити. Нагороду за знайдений жорсткий диск зі «скарбами» він пропонує приблизно $1 000 000. Але зелений рух запевняє, що такі розкопки призведуть до екологічної проблеми на місцевому рівні. Саме тому влада забороняє Джеймсу організовувати пошуки.

Для стороннього спостерігача вся ця історія є дуже абсурдною. Як він міг викинути такий жорсткий диск? Чому хлопець вирішив, що його вінчестер саме на тому звалищі, на яке він просить доступ? І звідки в нього стільки оптимізму, адже шукати невеликий пристрій на «цвинтарі» оргтехніки — як шукати голку в стозі сіна? Побачимо, може, ще через 8 років вийде новина, що Хоуеллс знайшов свою скриню зі скарбами.

Дві піци з Papa John’s за $474 000 000

У травні 2010 року Ласло Хейніц із США заніс в історію першу у світі покупку, здійснену в обмін на криптовалюту. Хлопець зробив замовлення з Papa John’s: 2 піци. Компанія не продала Ласло їжу за біткоїни безпосередньо – на форумі криптовалютників він дав оголошення, в якому написав, що готовий передати будь-якому охочому 10 000 BTC в обмін на замовлення двох піц. Охочий знайшовся. Причому не відразу, а лише через кілька днів. Джеремі Стардівент погодився на угоду і зробив замовлення для Хейніц.

На момент написання цієї статті сума виглядає нереальною – близько 0,5 мільярда доларів. Але у 2010 році 10 000 BTC можна було обміняти лише на $40. Сам Ласло стверджує, що це виглядало як дуже вигідна угода. Тим більше він майнув крипту самостійно, тому стався до цього, як до піци за безцінь.

Сьогодні Ласло Хейніца називають найбільшим невдахою у світі криптовалютників-мільйонерів. Однак ми хочемо захистити хлопця і подякувати йому за першу в історії покупку, здійснену на біткоїни. Можливо, саме він своїми діями популяризував криптовалюту у народі.

Мем з котом-печивом, що летить, продали за $580 000

NFT-токени набирають популярності. Коротко, це незамінна монета. Тобто унікальна, і іншої такої не буде. Оригінал без можливості бути копією. У NFT сьогодні багато чого реалізується: від мемів до гарантії якості виробником.

Чи бачили колись піксельного кота Nyan Cat, який летить і залишає за собою веселку? Ось оригінал відео цього мему:

Відеокліп став вірусним і породив купу мемів. Саме тому його вирішили увічнити у вигляді NFT-токену наприкінці лютого 2021 року. Монету продали з молотка за $580 тисяч! Тепер цей мем знаходиться в чиїхось руках і, можливо, дорожчає з кожним днем.

Інвестори переплутали акції та вклалися у невідому китайську компанію

Справа була така: Zoom Video Communications – майданчик для відеоконференцій, Zoom Technologies – розробники обладнання для комунікації (адаптери, комутатори та ін.). Zoom Video Communications використовує коротку назву на біржі – ZM, а китайці з Zoom Technologies – Zoom. Прийшли інвестори, які хотіли купити цінні папери компанії, що займається програмою для відеозв’язку, а придбали акції компанії-виробника комунікаційного обладнання.

Завдяки помилці інвесторів вартість цінних паперів Zoom Technologies зросла на 47 000%. Однак це не допомогло компанії залишитися на плаву. Сьогодні їхні акції вже не продаються.

Найдорожчі гаджети в історії людства

Аудіогарнітура з діамантами Utopia by Tournaire

Колаборація майстрів звуку з Focal та неординарних ювелірів з Tournaire призвела до створення найдорожчих у світі навушників – Utopia. Їх ціна становить близько $110 000. Пристрій буквально виготовлений із золота та діамантів.

Найдорожчий кнопковий телефон – Amosu Curva Diamond Blackberry

 

Кожен із телефонів Blackberry цієї ексклюзивної лінійки (всього 3 екземпляри) покритий приблизно 5000 діамантів, інкрустованих у корпус. Ціна такого пристрою – $190 000.

Ігрова приставка PS3, зроблена із золота

Ця люксова серія девайсів теж лімітована трьома представниками. Корпус пристрою складається з 1,5 кг золота, а дисковод усипаний коштовним камінням. Цю лінійку PlayStation 3 розкупили вмить по $330 000 за штуку.

MacBook Air Supreme Platinum Edition – ноутбук від Apple з платиновим корпусом

Як ви вважаєте, скільки може важити MacBook Air? Кілограм, півтора? Беріть більше: 7 кілограмів! Ну а як інакше, якщо його корпус відлито з платини? Вартість такої ексклюзивної моделі (до речі, випустили їх всього 5 шт.) $ 420 000. За ці гроші можна було б приблизно пів року щодня ходити до дилера Apple і купувати нові MacBook Air.

Найбільший екран телевізора з підтримкою 4К – C Seed Blade 283

Це нова модель, яка недавно вийшла. Діагональ телевізора – близько 7 метрів. LED-дисплей з передовою начинкою та підтримкою UHD – все це оцінено у більш ніж $540 000. Це найдорожчий телевізор в історії.

Аудіосистема, виготовлена ​​з листів металу, який використовують для захисту ядерного реактора, – The MoonAudio Opulence

Але це головна особливість даної акустики. Виробник гарантує, що звук, що передається їй, «заходить» у мозок безпосередньо, без дії на вуха. Звучить дивно, але якщо подивитися на звукові можливості цієї системи, віриться охоче – 92 дБ і частотність до 92 000 Гц. Ціна такої акустики – $1 100 000.

Найдорожчий Айфон – iPhone 5 Black Diamond

Хоча звання найдорожчого телефону від Apple звучить дуже скромно для цього пристрою. Скажімо, це найдорожчий гаджет за всю історію людства. iPhone 5 Black Diamond зробили на замовлення вручну. Він повністю складається з найдорожчого золота, а кнопка Home зроблена з цілісного діаманта. Як прототип була використана п’ята модель лінійки смартфонів Apple. Дивно, що не iPhone 13.

Власник цього телефону – китайський бізнесмен, ім’я якого не розкривається.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI