Найцікавіші продукти та гаджети з виставки СES 2021. Частина 1

На виставці споживчої електроніки СES (Consumer Electronics Show) виробники показують як прототипи, так і лінійки готових продуктів. Вперше захід проходив в онлайні – з 11 по 14 січня. Ми зібрали найцікавіші продукти та розповідаємо про них вам.

Прозорий OLED-телевізор LG та ігровий екран, що згинається

LG Display показала нове покоління OLED-панелей. Представники компанії говорять, що попит на прозорі екрани росте в «розумних» будинках, безпілотниках, літаках і метро. LG Display показала кілька сценаріїв використання подібних панелей.

«Розумне» ліжко з висувним 55-дюймовим телевізором

При натисканні кнопки можна частково або повністю висунути OLED-панель з рамки у підніжжя ліжка. Позаду телевізора, якщо потрібно, висувається непрозорий екран, з ним зручніше дивитися кіно. Прозорий екран не закріплений, його можна переносити в інші кімнати.

Прозорість нових панелей досягає 40%, тоді як у ЖК-дисплеїв — 10%

Перегородка в суші-барі

Екран між відвідувачами та кухарем покаже меню або відео, поки покупці чекають замовлення. Водночас він дозволить спостерігати за роботою кухарів і збереже «цілісність» приміщення, вважає LG Display.

Вікно в вагоні метро показує інформацію про маршрут, погоду, новини та карти, не закриваючи огляд.

Другий концепт LG Display — 48-дюймовий 4K-дисплей LG Bendable CSO. Він перемикається між плоским і зігнутим «режимом» — з радіусом кривини до метра. Плоский дисплей призначений для перегляду відео, вигнутий — для «занурення» в ігри.

Замість динаміків в телевізорі використовується технологія Cinematic Sound OLED. Це особлива плівка товщиною 0,6 мм, за допомогою якої екран вібрує і відтворює звук

Ще один анонс від LG —  42-дюймовий OLED-телевізор, що випуститься у 2021 році. Це найкомпактніший OLED-телевізор на цей час.

Перший роутер з підтримкою нового стандарту Wi-Fi 6E

«Ігровий» підрозділ Asus Republic of Games офіційно представив тридіапазонний роутер ROG Rapture GT-AXE11000 з підтримкою нового сертифікованого формату Wi-Fi 6E (802.11ax).

The Verge називає Wi-Fi 6E «найбільшим оновленням Wi-Fi за останні 20 років». Технологія додає третій робочий діапазон частот — 6 ГГц – до наявних 2,4 Ггц і 5 ГГц і в чотири рази збільшує загальну кількість радіохвиль. Це підвищує швидкість в завантажених місцях, наприклад, зменшуючи перешкоди від пристроїв сусідів.

Частина смартфонів 2021 року сумісна з новим форматом. Його підтримує процесор Qualcomm Snapdragon 888: він з’явиться у флагманів, наприклад, на деяких моделях з лінійки Samsung Galaxy S21.

Швидкість ROG Rapture GT-AXE11000 в діапазоні 2,4 ГГц може досягати 1148 Мбіт/c, в діапазонах 5 ГГц і 6 ГГц — по 4804 Мбіт/с.

Ціна — $549,99, роутер з’явиться в продажу в січні 2021 року.

Компактні ноутбуки LG

LG анонсувала лінійку компактних моделей gram. У gram входять п’ять пристроїв:

  • З екранами від 14 до 17 дюймів зі співвідношенням сторін 16:10.
  • І трансформер два в одному (розкладається і перетворюється в планшет).

Всередині — процесори Intel 11-го покоління з графікою Iris Xe і до 16 ГБ оперативної пам’яті. Базова 14-дюймова модель важить 999 грамів, флагманський 16-дюймовий ноутбук два в одному — майже півтора кілограма.

ARM-ноутбук-трансформер HP Elite Folio на базі Snapdragon 8cx

Компанія представила 13,5-дюймовий ноутбук з сенсорним FullHD-екраном і спеціальною підставкою. З її допомогою екран можна поставити перед клавіатурою або покласти, як планшет.

Пристрій працює на базі Windows 10. Всередині:

  • ARM-процесор Snapdragon 8cx другого покоління, який підтримує LTE і 5G.
  • До 16 ГБ оперативної пам’яті.
  • NVMe-накопичувач до 512 ГБ.
  • Модулі Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.0.

Заявлений час роботи HP Elite Folio в режимі перегляду локального відео — 24,5 години, важить пристрій 1,29 кг. Ціну поки не оголосили.

56-дюймовий екран для електромобілів

На CES 2021 Mercedes-Benz показав мультимедійний екран Hyperscreen — це кілька об’єднаних OLED-панелей по всій передній частині машини, в єдиному, злегка зігнутому скляному корпусі.

Hyperscreen об’єднує навігацію, приладову панель, налаштування автомобіля і розваги. Під екраном встановлено 12 механізмів для тактильного зворотного зв’язку.

В екрані працює «система штучного інтелекту», яка дізнається звички та уподобання користувача і реагує на них. Скажімо, пропонує зателефонувати певній людині в певний день або запам’ятовує, які функції були активовані та в якому місці.

Також автомобіль запропонує включити обігрів сидіння і керма одночасно, якщо це часто робить водій, або підняти підвіску в важкопрохідних місцях, якщо власник робив так раніше.

«Безконтактний» унітаз і ванна за $16 тисяч від Kohler

Виробник сантехніки Kohler щорічно представляє на CES технологічні продукти для «розумних» будинків. Серед анонсів:

  • Розумна ванна з підсвічуванням Kohler Stillness Bath, яка вміє автоматично регулювати температуру, створювати ефект туману і проводити ароматерапію. Вартість – від $6198 до $15 998 для моделі в максимальній комплектації. «Безконтактний» унітаз з підсвічуванням, який змиває за помахом руки коштує від $600 до $1000.

  • Розумний унітаз Innate Intelligent Toilet з сидінням з підігрівом, автоматичним відкриттям і закриттям, пультом дистанційного керування і функцією «індивідуального біде». Ціна — $3100.
  • Безконтактний змішувач для ванної у двох форматах: з вбудованим датчиком в самому крані або в кнопці поруч.

AR-окуляри Lenovo для бізнесу

В середині 2021 року компанія випустить гарнітуру доповненої реальності ThinkReality A3 для корпоративного використання — віддаленої роботи, управління робочими процесами та 3D-візуалізації.

 

Гарнітура зможе знімати відео, відстежувати рухи та підключатися до комп’ютерів і деяким смартфонам Motorola, яка належить Lenovo.

Про вартість поки невідомо.

Sony вийшла на ринок дронів і оголосила про початок дорожніх тестів електромобіля Vision-S в Європі

Airpeak — компактний дрон для професійної фото- і відеозйомки, найменший з тих, що здатний нести камеру Sony Alpha. Дрон став першим пристроєм Sony на новому для компанії ринку.

Sony поки не розкрила подробиці про ціну і можливості дрона, але заявила, що розглядає можливість використання Airpeak для знімання пейзажів і міських знімків. Запланований термін запуску — весна 2021 року.

Роботу дрона продемонстрували для знімання концепту електрокара Vision-S, представленого на CES 2020.

Також компанія розповіла про прогрес в розробці автомобіля та оголосила, що з грудня 2020 року Vision-S тестується на дорогах загального користування в Австрії.

Смартфон з розсувним дисплеєм LG Rollable, який компанія планує випустити у 2021 році

Під час презентації на CES 2021 компанія показала роботу смартфона LG Rollable. Екран висувається з корпусу і «перетворює» пристрій в невеликий планшет.

Імовірно, в нижній частині смартфона в горизонтальній орієнтації є механізм, який згортає і розгортає дисплей за аналогією з тим, як це зроблено в OLED-телевізорах LG.

За даними видання, компанія випустить смартфон в кінці 2021 року.

Домашній робот Samsung Bot Handy та інші анонси Samsung

На CES 2021 Samsung представила кілька пристроїв концепції Better Normal. Вона присвячена поліпшенню повсякденного життя за допомогою інноваційних технологій і «розумних» пристроїв.

Серед анонсів:

  • 110-дюймовий MicroLED повністю безрамковий телевізор з 5.1-канальним звуком, дуже широким колірним охопленням (100% Adobe RGB і DCI-P3), а також функцією 4Vue для перегляду відразу чотирьох відеопотоків. Він стане першим MicroLED-телевізором компанії, який надійде в масове виробництво.
  • Samsung Bespoke 4-Door Flex — «розумний» холодильник зі швидким доступом до диспенсера для води, автоматично заповнюється глечиком для води та льодогенератором.
  • Фітнес-сервіс Smart Trainer Samsung Health для телевізорів Samsung з відео, інтерактивними тренуваннями та голосовим управлінням.
  • Samsung Bot Handy — робот для будинку, який повинен допомагати по господарству: прибиранням, сервуванням та подачею страв. За допомогою технологій штучного інтелекту він розпізнає предмети різного розміру, форми та ваги, визначає матеріали та регулює силу захоплення об’єктів.

Bot Handy може налити вина або переставити тарілки в посудомийку

Анонс 12-го покоління процесорів Intel — Alder Lake стане гібридним і схожим на ARM-чіпи

На презентації Intel показала п’ять сімейств процесорів, які вийдуть у 2021 році, головним анонсом стали чіпи Intel Core Alder Lake. Процесори будуть гібридними та об’єднають в собі високопродуктивні ядра Golden Lake та енергоефективні ядра Gracemont.

Подібний підхід з гібридними ядрами використовує ARM з технологією BIG.little — вона застосовується в тому числі в процесорах Apple M1.

Переваги Alder Lake за заявою Intel

Також в Alder Lake з’явиться технологія SuperFin, яка дозволить підвищити продуктивність транзисторів на 15-20% в порівнянні з процесорами на «звичайному» 10-нанометровому техпроцесу Intel.

Комп’ютер на базі Alder Lake, представлений на презентації Intel

Самі чіпи також будуть 10-нанометровими і стануть основою для майбутніх процесорів Intel. Процесори Alder Lake з’являться в настільних і мобільних ПК і готуються до запуску в другій половині 2021 року.

Інші цікаві анонси з презентації Intel:

Флагманський настільний процесор Intel Core i9-11900K з лінійки Rocket Lake-S (11-е покоління): 8 ядер, 16 потоків, частота до 5,3 ГГц.

Покоління Rocket Lake-S прийде на зміну актуальній лінійці Comet Lake.

Переваги Rocket Lake-S: графічний чіп буде на 50% потужніше, а число виконуваних за такт інструкцій виросте на 19%

Характеристики Core i9-11900K

Компанія стверджує, що Core i9-11900K обходить в іграх флагманський процесор AMD Ryzen 9 5900X на 2-8% при використанні Nvidia GTX 3080.

Порівняння Intel Core i9-11900K і AMD Ryzen 9 5900X

Сімейство процесорів Intel Rocket Lake-S надійде в продаж в першому кварталі 2021 року.

Продуктивні мобільні 10-нм процесори Tiger Lake-H: чотириядерні Core i5-11300H, Core i7-11370H і Core i7-11375H.

Вони призначені для ігрових ноутбуків і надійдуть у продаж до кінця першого кварталу 2021 року. У другому-третьому кварталі з’являться восьми ядерні процесори Tiger Lake-H.

Core i7-11375H стане «найшвидшим у світі мобільним процесором по однопотоковій продуктивності», обіцяє Intel.

Характеристики Core i5-11300H, Core i7-11370H і Core i7-11375H

Продовження добірки читайте у другій частині.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

#  #  #  #  #  #  #  #

Читайте также:

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

Samsung анонсує Galaxy AI з функцією перекладу дзвінків у реальному часі

Samsung Galaxy Unpacked 2023: складні смартфони, нові планшети та годинник