Найбільш цікаві (та ексцентричні) стартапи на CES 2019

В цьому році на Consumer Electronics Show, окрім безлічі смартфонів, фітнес-браслетів та інших гаджетів, були представлені доволі незвичайні речі, такі як безпілотні роботи, автономні підводні дрони та кишенькові мультимовні перекладачі.

Aeronext

Цей японський стартап, який був створений лише у 2018 році, розробив дрон, що здатний зависати в повітрі та стабілізуватися відносно вертикальної осі. Дрон призначений для доставлення посилок, промислового використання і, що найцікавіше, знімання відеоматеріалів віртуальної реальності в режимі 360 градусів.

Одна з особливостей дрона Aeronext —здатність стабільно утримувати вертикальну вісь

Одна з особливостей дрона Aeronext — здатність стабільно утримувати вертикальну вісь

Використовуючи те, що Aeronext називає технологію 4D Gravity core, дрон завжди в змозі чітко утримувати свою вісь вертикально. Це дозволяє знімати кадри, які можуть бути включені у відео VR.

Robomodix

Стартап Robomodix отримав нагороду CES за технологію робота зі штучним інтелектом, який найбільш точно імітує людину.  На CES розробники продемонстрували два прототипи: Alan і Alena. Robomodix — це робототехнічна платформа, призначена для експериментів, тестування та вдосконалення технологій штучного інтелекту з відкритим вихідним кодом у формі роботів. Головна мета — зменшити несприйняття людьми роботів  гуманоїдної форми. Компанія, що базується в штаті Oregon, заснована у 2015 році й бачить в майбутньому своїх прототипів в якості соціальних роботів, які додатково виконуватимуть роль смарт-спікерів та помічників. Robomodix інтегрований з Alexa, Siri, Google Assistant та іншими голосовими помічниками.

Yape

Yape, який був випущений у 2018 році групо дослідників з Міланського Технічного Інституту (Milan Technical Institute), являє собою компактний двоколісний безпілотний транспортний засіб з електроприводом, що призначений для доставлення товарів на стадії «останньої милі». Yape — це акронім для Your Autonomous Pony Express (Ваш автономний поні-експрес»). Yape рухається автономно і має запас ходу близько 50 миль.

Yape здатний виконувати доставку так званої «останньої мілі», наприклад доставлять товар з поштового відділення до будинку замовника

Yape здатний виконувати доставлення так званої «останньої милі», наприклад, доставлять товар з поштового відділення до будинку замовника

Він сконструйований для перевезення вантажу на вузьких вулицях європейських міст, де машиною буде важко проїхати з причини щільного трафіку.  Yape здатний рухатися з максимальною швидкістю близько 4 миль/год на тротуарах і понад 12 миль/год на автодорогах. Варто звернути увагу на пілотні проекти, в яких застосувався робот на кількох континентах. Наприклад, Yape бере участь у пілотній програмі японського уряду, спрямованій на використання автономних транспортних засобів для надання допомоги населенню країни, що швидко старіє. Також до кінця року розпочнеться пілотний проект в Німеччині по доставленню їжі.

iBubble від Notilo Plus

Автономний підводний дрон від компанії Notilo Plus здатний занурюватися на глибину до 200 футів (60 метрів) і використовувати штучний інтелект для того, щоб рухатися за дайвером на відстані до 60 футів (20 метрів), до того ж без будь-якого кабелю. Дайвер може керувати дроном шляхом швидких жестів через «розумний» водонепроникний браслет. Також дроном можна керувати дистанційно з поверхні (наприклад з човна).

iBubble автоматично рахується за дайверами і фактично є підводним асистентом, що керується дистанційно

iBubble автоматично рахується за дайверами і фактично є підводним асистентом, що керується дистанційно

Наразі стартап, що базується в Марселі, просуває пристрій, який був запущений у жовтні, в якості асистенту для підводного знімання, адже до нього можна під’єднати GoPro або будь-яку іншу камеру. У перспективі розробники бачать цілий спектр застосувань для таких автономних підводних приладів: від наукових досліджень до інспекції підводних інфраструктур.

Pocketalk

Пристрій Pocketalk — надзвичайно цікавий гаджет, призначений для миттєвого двостороннього перекладу з мови на мову. Pocketalk вартістю $299 містить глобальну SIM-карту і підтримує переклад розмов на 74 мови.

Pocketalk — це кишеньковий гаджет, який здатний міттєво перекладати з однієї мови на іншу

Pocketalk — це кишеньковий пристрій, який здатний миттєво перекладати з однієї мови на іншу

Гаджет відрізняється простим інтерфейсом, а його подвійні динаміки та подвійні мікрофони з функцією шумопоглинання забезпечують можливість якісної роботи навіть в шумному середовищі, наприклад, на виставці CES, де пристрій допоміг швидко перекласти розмову з англійської на японську. Pocketalk створений фахівцями SourceNext, японського стартапу, який базується, тим не менше, в американському Пало-Альто. Компанія почала продавати свій електронний перекладач в США в жовтні минулому року.

Plott

Стартап з Нью-Джерсі, який отримав премію CES за інновації, створив доволі незвичайне рішення: кілька компактних пристроїв, що комбіновані з платформою доданої та віртуальної реальності (AR/VR). Проект Plott служить для автоматизації проектів дизайну будинку та має мобільний додаток, за допомогою якого можна зробити фотографію в режимі AR для зображення фону та 3D-об’єктів. В березні стартап випустить Cubit — електронний рівень проекту, який призначений для того, щоб точно виміряти місце розташування, де має бути встановлений об’єкт в кімнаті. Plott також має високоточне вимірювальне колесо під назвою Carta, що надійде у продаж цього літа, яке вимірює відстань від точки до точки. Рівень Cubit коштує $99 і продаватиметься в Ace, Home Depot та інших магазинах.

Plott — це камера, мобільний додаток та вимірювальне колесо

Plott — це камера, мобільний додаток та вимірювальне колесо

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Джерело: Medium 

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Новий Atlas від Boston Dynamics

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти