Найбожевільніші проекти конференції з експериментального інтерфейсу

У Берліні закінчилася конференція з експериментального інтерфейсу, на якій зібралися провідні дослідники в цій області. Ось кілька радикальних ідей, представлених на цьому заході, які повинен побачити кожен, хто цікавиться дизайном інтерфейсів, віртуальною і доповненою реальністю або просто технологіями в цілому.

Дрон у якості дисплея

Смартфони дозволяють нам переміщати іконки додатків по екрану. Але що якщо можна було б так перетягувати об’єкти в реальному житті?

GridDrones – матриця з маленьких гелікоптерів-дронів, які служать пікселями в просторі. Вони захищені спеціальною кліткою, і ви можете переміщати їх як завгодно і створювати різні шаблони. Можливо навіть запрограмувати певні анімації.

GridDrones являють собою світ, де медіа та інформацією можна маніпулювати, а предмети можуть відповідати на наші нереалістичні прохання – наприклад, парити в повітрі.

Ваші пальці як інтерфейс

Touch + Finger важливо не тільки те, в якому місці ви торкаєтеся до екрана, але і те, як ви це робите. Він аналізує рухи вашого пальця, щоб забезпечити більш тонкі елементи управління.

За допомогою пари невеличких сенсорів Touch + Finger дозволяє збільшити масштаб, потерши великим пальцем об вказівний. Також ви зможете закрити вікно або стріляти віртуальними патронами в грі, злегка вдаривши по вказівному пальцю великим пальцем. Touch + Finger використовує ваші пальці так, як не використовують сенсорні екрани.

Надувні інтерфейси

Віртуальна реальність вражаюча, поки ви не спробуєте простягнути руку і спробувати торкнутися чогось. Тоді ваше тіло усвідомлює, що очі були обмануті, і що пікселі перед вами — проста ілюзія.

PuPOP — надувна кулька, яка може це змінити. Коли ви хапаєте предмети в VR, пристрій надувається і набуває різних форм — від кубів до циліндрів, і дозволяє вам нібито доторкнутися до віртуального світу.

Тату як екрани

Надувний мішок для вас — це занадто? Добре, давайте тоді подивимося на Tacttoo. Це тимчасове тату товщиною 35 мкм (приблизно з волосину), яке може симулювати відчуття гілок, листя й інших текстур на вашій шкірі.

Найцікавіше те, що Tacttoo настільки тонкий, що ви все ще можете відчувати через нього реальні об’єкти. Пристрій не пригнічує ваші почуття як рукавичка, а підсилює їх.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Fast Company

Читайте также:

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Пристрій для усвідомлених сновидінь дозволить працювати навіть уві сні

Як VR-анестезія допоможе впоратися з реальним болем