Топ-5 книг для любителів наукової літератури та робототехніки

Якщо ви – любитель почитати наукові романи або ж іншу літературу затишним зимовим вечором, то ми з радістю рекомендуємо вам ознайомитися з нашим переліком літератури, де ви знайдете як художню літературу, так і освітні матеріали про робототехніку, стартапи, технологічні матеріали, тощо.

1. «Я, робот» — Айзек Азімов (1950)

Це вже класична історія про штучний інтелект та про три закони робототехніки. Збірник був опублікований у 1950 році американським видавництвом Gnome Press та мав великий вплив на розвиток сучасної науково-фантастичної літератури.

2. «А що, якщо?.. Наукові відповіді на абсурдні та гіпотетичні питання» — Рендалл Маноро (2014)

Ця незвичайна, та дещо доволі абсурдна книга являється продовженням одного з найзнаменитіших науково-популярних сайтів. По сюжету, Рендалл Маноро, інженер НАСА, вчений, програміст та художник, творець коміксу www.xkcd.com намагається відшукати серйозні відповіді на, здавалось би, дивні та абсурдні питання, які пишуть йому відвідувачі його сайту. Книга читається легко та з гумором.

3. «Від нуля до одиниці. Замітки про стартапи чи як будувати майбутнє» — Пітер Тіль (2014)

Потенційні стартапи та підприємці не повинні ігнорувати рекомендації Пітера Тіля, засновника PayPal, Palantir Technologies та партнера Founders Fund – компанії з вкладеним капіталом із Кремнієвої долини, що фінансується такими компаніями, як SpaceX та Airbnb.

Як не втрачати можливостей, якими наповнено життя навколо Вас, а головне, як створювати ці можливості самостійно – ось про що розповідає Пітер Тіль у своїй праці.

4. «Штучний інтелект. Етапи. Загрози. Стратегії» — Нік Бостром (2014)

Нік Бостром – професор факультету філософії Оксфордського університету, засновник та директор Інституту майбутнього людства – міждисциплінарного дослідницького центру, що вивчає вплив технологій на можливість майбутньої глобальної катастрофи. Члени інституту – кращі математики, філософи та вчені.

У книзі автор ставить наступне питання: що буде, коли машини переплюнуть людей в інтелекті? Штучні агенти: збережуть чи винищать?

5. «Скляна клітка. Автоматизація та ми» — Ніколас Карр (2014)

У цій книзі автор бестселерів Ніколас Карр (Nicholas G. Carr) проглядає за заголовки про заводські роботи та безпілотні авто, переносні комп’ютери та цифрову медицину та вивчає питання прихованих витрат – у що нам обійдеться перевага програмного забезпечення над нашою роботою та дозвіллям.

Це цікава книга. У ній доволі широко розкривається тема робототехніки та робочих місць.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

«Їжте майбутнє, платіть обличчям»: антиутопічна подорож до гамбургерної зі штучним інтелектом

Тонкий еластичний і міцний, як сталь: чи може графен нарешті змінити наш світ?

У Гарварді створили «розумну» рідинувластивості якої можна програмувати