У Києві відкрився 1991 Civic Tech Center для стартапів, що робитимуть наш світ кращим

Українська громадська технологічна організація SocialBoost за підтримки міжнародного інвестиційного фонду Omidyar Network відкрила в київському бізнес-центрі «Парус» перший в Центральній та Східній Європі майданчик для civic tech ком’юніті — 1991 Civic Tech Center.

01817

Civic Tech Center — простір, створений для стартапів в сфері civic tech. Головною метою центру є робота, спрямована на поліпшення якості життя, як країни в цілому, так і кожного окремого жителя зокрема. Спільнота civic tech об’єднує технологічні ініціативи: наприклад, проекти, створені для прозорої підзвітності державних органів, електронної демократії, поліпшення міської інфраструктури. Сюди також відносяться ініціативи щодо підвищення якості освіти та медицини, сервісу в енергетиці та моніторингу проведення виборів. Хаб також може бути корисний громадським і державним організаціям і проектним офісам.

Центр складається з декількох зон, кожна з яких служить для конкретної роботи:

  • зона коворкінгу, розрахована на 43 особи. Резиденти, окрім робочих місць, отримають доступ до менторів інкубаційних програм, а також до всієї інфраструктури;
  • івент-зона, що вміщає 100 осіб. Простір для воркшопів і лекцій на тему civic tech, проведення івентів по залученню інвестицій, заходів стартапів. Частину з них планують відкрити для вільного відвідування;
  • зони для зборів та переговорів (мітинг-кімнати), доступні для учасників інкубаційних програм і резидентів центру;
  • офіси для команди 1991 Civic Tech Center та інкубатора.

На урочистому відкритті хабу виступив партнер фонду Omidyar Network Стівен Кінг. У панельній дискусії на честь урочистого відкриття взяли участь заступник голови Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, заступник Міністра юстиції Сергій Пєтухов, голова правління SocialBoost і співзасновник 1991 Денис Гурський. У ролі модератора виступила директор з інвестицій в CEE-регіоні Omidyar Network Олена Бойцун.

«— Ми переконалися на власному досвіді, як важливо надавати людям можливість для спілкування та реалізації свого потенціалу, організовуючи креативне співтовариство. Такі простори, як 1991 Civic Tech Center, позитивно впливають на розвиток підприємницького середовища. Я покладаю великі надії на 1991 Civic Tech Center і сподіваюся, що його можливості будуть використані максимально. Хочеться вірити, що, повернувшись сюди через півроку, я побачу тут велику кількість людей, що створюють нові продукти», — заявив Кінг.

Денис Гурський, голова правління SocialBoost, зазначив наступне:

«— Сьогодні грань між соціальними і комерційними проектами тонка. Думаю, що найближчим часом вона зникне зовсім. Громадські організації повинні будуть створювати власні бізнес-моделі. Потрібен поступовий перехід від некомерційного проекту до комерційної форми, і 1991 Civic Tech Center працюватиме в цьому напрямку. Факт, що більшості стартапів потрібно від трьох місяців до року, щоб встати на ноги. Я впевнений, що резиденти цього центру отримають належну професійну підтримку і менторство, щоб стати життєздатними проектами. Це, в свою чергу, допоможе їм порозумітися з інвесторами.»

Щоб стати резидентом 1991 Civic Tech Center, потрібно заповнити анкету на сайті, по якій будуть оцінюватися досягнення і плани компанії, а також мотивація учасників. Якщо проект відповідає тематиці civic tech і має потенційну користь для учасників ком’юніті, його запросять в якості резидента або ж можуть запропонувати участь в інкубаційній програмі. Початок повноцінної роботи заплановано на середину грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Фінансування тревел-стартапів у 2023 році: тренди та найбільші раунди

Загадковий стартап довголіття в який інвестує Сем Альтман