6 програм для проектування будь-якого інтер’єру

Як впишуться нові меблі в інтер’єр? Чи актуальний старий колір стін або змінити його на інший? Відповісти на ці питання набагато легше за наявності «картинки», що візуалізується на екрані комп’ютера. Вирішити це завдання під силу сучасним програмам для проєктування інтер’єру. Вони можуть допомогти з розробкою дизайну приміщення, його ремонтом і втілити практично будь-яку ідею, якою б складною на папері вона не здавалася.

SketchUP

SketchUP – багатофункціональний інструмент для ЗD-дизайну та архітектурного планування. Він пропонує легке моделювання у 3D з можливістю подальшого перенесення моделі у 2D формат.

Є безліч інструментів для роботи з моделями та шарами. Об’єктам можна задавати довільний розмір, зміщувати площиною або витягувати грані. Підтримуються плагіни для експорту, візуалізації, створення фізичних ефектів як обертання, рух тощо.

Однією з приємних особливостей програми є можливість проєктування власних меблів. У базі даних програми можна знайти сотні різних моделей, які можуть стати відправною точкою для реалізації власної ідеї. Причому база постійно поповнюється користувачами.

На вибір надається пробна версія на 30 днів або платна версія Pro. Платний варіант дозволяє отримати доступ до 2D проєктної документації та додаткових плагінів.

Planoplan

Сучасний інтерфейс з повним набором можливостей для дизайну інтер’єру – коротка характеристика Planoplan. Програма не вимагає довгих годин проведення часу біля комп’ютера, щоб відчути себе комфортно і впевнено за роботою. У безплатному каталозі є кілька тисяч предметів інтер’єру для створення 3D-рендерів та VR-планувань. Відсутні моделі можна завантажити в базу та налаштувати на свій смак.

Можна налаштовувати освітлення, комбінувати оздоблювальні матеріали та змінювати відтінки покриттів. Такий підхід дає змогу створити найбільш реалістичні проєкти. У галереї проєктів можна почерпнути натхнення із готових робіт інших користувачів. Необхідно лише задати бажаний стиль та призначення приміщення. Готовий результат можна зберегти у кількох форматах.

Користувачеві доступна двотижнева пробна версія. Платна версія відкриває доступ до необмеженої кількості проєктів, збережень, поверхів, моделей та текстур.

NCH Software DreamPlan

За допомогою NCH Software DreamPlan можна спланувати та візуалізувати практично будь-яку ідею. Крім інтер’єру приміщень, доступна реалізація зовнішніх просторів, таких як сад, басейн і т.д.

Можна поекспериментувати з розміщенням меблів, розмітити та спроєктувати підвал, спробувати різні кольори та текстури. Крім стандартних меблів, користувачу доступне розміщення сантехніки для дизайну ванної кімнати. Кухонне начиння буде корисним при розробці кухонного гарнітура, який вимагає особливої уваги до деталей.

Проєктувати можна в 3D та 2D режимах. Будівництво будинку не займе багато часу, через те, що можна додавати готові кімнати. При безпосередньому розміщенні нових кімнат їх стіни «прилипають» до інших, дозволяючи безпомилково розташувати об’єкти. Кожен об’єкт можна налаштувати під свої потреби за допомогою вкладки «Властивості».

Програма є безплатною для некомерційного застосування. Платна версія відкриває доступ до калькулятора для розрахунку фарби та інструментів для роботи з ландшафтом. Програма доступна для платформ під керуванням Windows і Mac.

MagicPlan

Проєктування інтер’єру заміського будинку займає чимало часу, особливо, якщо сім’я велика і потрібна думка кожного мешканця. У цій ситуації можна скористатися програмою MagicPlan. Головною його особливістю є можливість доступу до проєкту кількох осіб на будь-якому етапі. Запустити MagicPlan можна як у браузері комп’ютера, так і у вигляді утиліти на смартфоні. Програма доступна на платформах App Store та Google Play.

Перед початком роботи приміщення можна просканувати камерою смартфона, щоб визначити його розміри. Доступно редагування стін для завдання нестандартних форм, а також вибір типу приміщення, будь то вітальня, спальня і т.д.

Додатково можна налаштувати розмір вікон, дверей і меблів, що додаються в приміщення. Декілька кімнат можна об’єднати в одну. Є зручна функція переміщення об’єктів. Коли об’єкт знаходиться під прямим кутом, стрілка стає зеленою, що знижує ймовірність неточності.

Floorplanner

Floorplanner – безплатний онлайн-сервіс з великою кількістю функцій та опцій. Інтерфейс сервісу простий та інтуїтивно зрозумілий. Він не викликає незручностей навіть у непідготовленого користувача.

Floorplanner має великий каталог меблів, розбитий на кілька категорій. Є предмети як для інтер’єру, так і для екстер’єру. Бібліотека програми налічує понад 150 000 елементів.

Користувач може додати сходи, каміни та інші важливі об’єкти у проєкт. При перегляді в 3D режимі в приміщення можна заглянути через вікно, змінювати висоту камери або зробити вид від першої особи.

Платна підписка на сервіс дозволяє зберігати проєкти у кількох форматах і роздільній здатності до 4К. Бонусом в одному проєкті можна зберегти план кількох поверхів.

HomeByMe

Ще один доступний онлайн-сервіс – HomeByMe. За простим інтерфейсом ховається чимало можливостей, які надихнуть новачків у проєктуванні.

За допомогою програми можна намалювати план інтер’єру з необхідними розмірами. Є можливість додати типові об’єкти у вигляді дверей, вікон та світла. Внутрішнє оздоблення кімнати можна реалізувати за допомогою об’ємного каталогу. Він включає меблі, шпалери та дзеркала від іменитих брендів.

Фінальний штрих – візуалізація проєкту. Готовий варіант можна побачити від першої особи, тобто здійснити віртуальний тур по приміщенню. Також є можливість збереження скриншоту проєкту, у тому числі у вигляді панорамного знімка 360 градусів.

Ремонт та проєктування інтер’єру приміщень – трудомісткий процес, що вимагає багато часу та сил. З моменту першої ідеї до реалізації проєкту доведеться перебрати низку версій. Звичайно, відповідний варіант інтер’єру можна знайти в інтернеті або звернутися до дизайнера. Але набагато привабливіше створити його власними силами, врахувавши навіть найдрібніші нюанси. Добре, що сучасні програми дозволяють проєктувати практично будь-які інтер’єри з високою реалістичністю. А функціоналу безплатних версій програм вистачить для потреб більшості користувачів.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску