9 функцій пристроїв Apple, про існування яких ви могли не знати

Про деякі функції смартфонів користувачі просто не підозрюють, цим і пояснюється не популярність серед суспільства певних унікальних функцій. У цій статті ми розберемо 9 не очевидних функцій продукції Apple з операційною системою iOS 13.

Спільне прослуховування через AirPods

Можна слухати музику або дивитися фільм разом із другом, увімкнувши дві пари AirPods до одного iPhone.

Надсилання свого імені та фото

Ви можете самостійно визначити, як будете зображатися на пристроях своїх друзів при спілкуванні: для цього треба вибрати ім’я, фотографію, або ж Memoji (емоджі з обличчям користувача). Ці зображення можна показувати усім або лише людям зі списку контактів. Замість фото пропонується поставити Animoji (емоджі з різними персонажами, але мімікою користувача), будь-який імідж або монограму.

Розширене відтворення Live Photos

При довготривалому натисканні на знімок Live Photo для відтворення, додаток «Фото» автоматично його продовжить. Але потрібно, щоб наступні за ним Live Photos були зроблені з проміжками в півтори секунди.

Скріншоти в браузері Safari

В iOS 13 можна отримати скріншот усієї веб-сторінки в браузері Safari. Зробіть звичайний скріншот, перейдіть на попередній перегляд знімку та виберіть варіант «повна сторінка» у верхній частині екрану. Довгий скріншот можливо буде відредагувати, надіслати друзям та зберегти у сервісі «Файли».

Редагування відео

Майже всі інструменти для редагування фото тепер можна використовувати й для відео. Обробка, фільтри та кадрування – ролики можна повертати, збільшувати експозицію та навіть застосовувати до них фільтри. Редагування відео підтримують всі формати, які доступні на iPhone, включаючи відео 4K з частотою кадрів 60 кадрів/с. та уповільнене відео у форматі 1080р з частотою 240 кадрів/с.

Відновлення вкладок

Аби повернутися до випадкової закритої вкладки в браузері Safari, перейдіть в режим відкритих сторінок браузеру та натисніть на значок «+», яка зазвичай використовується для запуску нової вкладки. Утримуйте її, поки не випливе вікно «недавно закриті вкладки». До речі, якщо затиснути кнопку перезавантаження сторінки, можна перейти з мобільної на повну версію сайту.

Обмеження контенту

За допомогою функції «екранний час», ви можете самостійно вирішувати, який тип контенту буде зображатися на пристрої. Перейдіть до розділу «контент та конфіденційність» та налаштуйте параметр «обмеження контенту» під себе.

Apple Music

Якщо вам сподобалась пісня чи виконавець, ви можете отримати більше схожої музики. Відкрийте додаткове меню, натиснувши на кнопку з трьома крапками на сторінці виконавця при прослуховуванні треку, та оберіть «створити станцію». На будь-якому пристрою Apple також можна дати завдання віртуальній помічниці Siri: «Створи станцію з…», – а потім назвати пісню, назву альбому або ж виконавця. Якщо ви хочете, аби ваш пристрій відтворював музику у високій якості, в налаштуваннях відкрийте розділ «Музика», а потім перейдіть у «Мобільні дані», обравши опцію «Висока якість». Пам’ятайте, що при цьому кількість використаного трафіку буде зростати.

Словник

В iPhone вже влаштований словник для тлумачення слів або ж їх переклад на різні мови світу. Аби знайти потрібне слово, відкрийте Spotlight помахом вниз по екрану та введіть його в пошуковій стрічці. Натисніть «Показати ще», аби зобразити повний набір поширених словників. Словники можна налаштувати. Для цього зайдіть у розділ «Основні» в «Налаштуваннях» та перейдіть до вкладки «Словник», де побачите увесь перелік доступних опцій. Додавши тезаурус англійської мови, ви також зможете знайти знайомі поняття та синоніми для вибраних слів.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Apple назвала номінантів на звання найкращих додатків App Store Awards 2023

Прем’єра iPhone 15 та інших новинок Apple. Усі подробиці з презентації