9 порад по боротьбі зі стресом на роботі

Стресостійкість дуже важлива, незалежно від того, в якій сфері ви працюєте, але у світі стартапів без неї взагалі нікуди. Те, як ви реагуєте на складні ситуації, покаже, чи досягне ваша компанія успіху. Підприємець Алекс Пейлі (Alex Paley) запропонував дев’ять порад, як побороти стрес.

1. Поверніться до задачі зі свіжою головою

Всім нам знайоме це відчуття, коли дивишся в порожній документ на ноутбуці та не знаєш, що написати. Не можеш підібрати слів і сфокусуватися. Що робити в такі моменти? Зупинитися, перепочити й повернутися до завдання пізніше зі свіжою головою.

2. Щось можна відкласти на потім

Багато підприємців роблять одну і ту ж помилку: вони реагують на кожне питання, прохання чи проблему відразу ж. Їм здається, що їх відповідь потрібно негайно, інакше компанія просто розпадеться. Насправді невідкладні ситуації трапляються рідко. Ви не повинні відповідати на кожен лист або повідомлення відразу ж. Іноді часом навіть краще дати людям знати, що вони не повинні чекати від вас реакції цю ж секунду. Так ваша команда буде більш самостійною та ефективнішою і ви не будете втомлюватися.

3. Не дозволяйте емоціям керувати вами

Коли ви переживаєте, ви приймаєте необдумані рішення. Ви зриваєтеся на людей і керуєтеся емоціями, а не логікою. Хороші новини: коли ви починаєте відчувати, що вами керує стрес, зробіть крок назад. Запитайте себе: а пошкодую я про цей вчинок завтра? Зазвичай відповідь буде позитивною.

4. Перестаньте планувати помсту

У бізнесі будьте готові до того, що ваші конкуренти будуть намагатися підставити вас. Найкраще на такі атаки реагувати спокійно. Стрес викликає гнів і бажання помститися. Найчастіше помста – це відволікання, і вона ніколи не принесе користь. Краще зберігати спокій і фокусуватися на діях, які будуть сприяти прогресу вашої компанії.

5. Не перебільшуйте

Через стрес проста проблема може здаватися просто жахливою. Насправді досить рідко все настільки погано. Коли ви сильно переживаєте, через що певна проблема здається кінцем світу, нагадайте собі, що не варто втрачати голову. Тільки так ви зможете прийти до кращого рішення.

6. Використовуйте стрес, щоб стати краще

Ось невеликий секрет: стрес може мотивувати, якщо його правильно використовувати. Ви станете сильніше і витривалішими, якщо зіткнетеся зі стресом лицем до лиця і подолаєте його за допомогою раціонального рішення.

7. Розбивайте роботу на невеликі завдання і почніть діяти

Стрес часто настає в моменти, коли вам здається, що роботи дуже багато і вам не під силу впоратися з цим завданням. Замість того, щоб відразу виконувати весь проект, розбийте його на невеликі завдання. Почніть виконувати менш складні завдання, і ви будете просуватися вперед швидше. Кожен день я складаю списки справ, які мені необхідно виконати до кінця дня.

8. Займайтеся спортом

Пробіжка або похід в спортзал допоможуть вам заспокоїтися. Під час занять спортом у вашому тілі збільшується концентрація ендорфінів, через що ви починаєте відчувати себе розслабленіше і краще.

9. Вимкніть шум

Моя остання порада найважливіша. Багато хто прислухаються до думки оточення або критиці та сильно через це засмучуються. Так робити не варто. Шукайте людей, які змушують вас вірити в себе, і прислухайтеся до їхньої думки. На інших просто не звертайте увагу.

Кожен справляється зі стресом по-своєму, і ефективність цих порад буде різною для кожного. Головне – серйозно підійти до завдання боротися зі стресом. Ваша компанія, команда і життя стануть від цього краще.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Medium

Читайте также:

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

Як відеоігри допомагають знайти роботу