Голосові помічники стануть більш інтуїтивними? — Amazon презентував Alexa Hunches

Нещодавно компанія Amazon презентувала нову функцію голосового помічника Alexa Hunches, яка здатна імітувати людську допитливість та інтуїцію за допомогою штучного інтелекту. Вже незабаром цей голосовий помічник на основі штучного інтелекту буде нагадувати власникам розумних будинків закривати за собою двері та вимикати праску чи світло.

«За допомогою глибокої нейронної мережі й машинного навчання ми тепер можемо запрограмувати інтуїцію», говорить Даніель Рауш (Daniel Rausch), віце-президент, спеціаліст з функціонала розумного будинку.

Alexa Hunches буде спостерігати за діями мешканців, за тим, як вони взаємодіють з пристроями розумного будинку таких, як вимикачі, праски, розетки тощо. Як же вона буде визначати закономірність? Наприклад, людина вимикає телевізор перед тим, як заснути. Якщо ж вона забуде це зробити, Alexa Hunches обов’язково нагадає їй про це та запропонує виправити цю проблему.

Зараз багато користувачів критикують системи розумного будинку, називаючи їх тупими. Щоб їх правильно налаштувати користувачу потрібно знатися та розбиратися в техніці, бо у такого роду пристроях частенько стаються збої. Amazon же намагається спростити голосового помічника Alexa, зробити його максимально зручним та простим для користування. В ідеалі Amazon хоче зібрати повну екосистему розумного будинку.

Девід Лімп (David Limp), старший віце-президент, що займається сервісом Alexa розповів, що нова технологія Wi-Fi Simple Set-up значно спростить процес налаштування нових пристроїв розумного дому. Компанія розрекламувала новий недорогий бездротовий чіпсет, який виробники будь-якої електроніки можуть «вшити» у свої пристрої й приєднати до нього голосового помічника Alexa.

Лімп представив усім бюджетну мікрохвильовку Amazon, яка коштує всього $60. Вона була оснащена голосовим помічником Alexa. Лімп заявив, що незабаром десятки інших компаній приєднаються до ініціатив Amazon та будуть виготовляти кавові машини та холодильники під управлінням штучного інтелекту.

Лімп не назвав точної цифри, скільки пристроїв Amazon Echo було продано з 2014 року, але признався, що ним користуються вже десятки мільйонів людей по всьому світові.

Наступним кроком для Amazon стане розробка більш людяного штучного інтелекту.

Тоні Рід (Tony Reed), віце-президент, головна по обслуговуванню клієнтів розкрила таємницю та сказала, що після обновлення Alexa зможе підтримувати розмову з людиною набагато довше, ніж зараз. Крім того, від Alexa слід очікувати «Режим охоронця». Розумний помічник буде попереджувати жителів про підозрілих гостей, якщо почує сторонній шум у квартирі, поки ті будуть відсутні вдома.

Також команда Amazon розповіла, що намагатиметься зробити Alexa менш настирливою та такою, яка б не діяла на нерви людям.

«Функція Hunches – це чудово, але лише в певний час та в певному контексті. Навряд ви забажаєте завести розмову з помічником, коли будете поспішати на роботу»,- додала Рід.

Alexa декілька тижнів буде вивчати звички користувача за допомогою пристроїв розумного дому. Вона помічатиме час, пору року, і навіть зміну погодних умов.

На початку функція Hunches працюватиме лише з пристроями, які будуть розташовані в будинку, але з часом голосовий помічник буде оновлюватися та вдосконалюватись. Коли він дослідить всі ваші звички, Alexa зможе запропонувати подивитися ваш улюблений подкаст та улюблену музику навіть якщо ви його про це не проситимете. Він рекомендуватиме навіть продукти, які вам потрібно купити.

Лімп ніяк не обмовився про приватність такої системи, хоча Amazon запевняє, що надійно шифрує конфіденційні дані своїх користувачів. У травні цього року в багатьох ЗМІ написали про те, як віртуальний помічник відправив приватні розмови між сімейною парою випадковій людині зі списку їх контактів.

«Мене непокоїть те, що користувачі так масово прийняли умови непрозорої системи, які можуть погано вплинути на реальне життя людей. Така технологія Amazon основана виключно на людських звичках. Я хотів би знати більше про безпеку особистих даних користувачів. Якщо Hunch змовчить про незачинені двері, а власників квартири все ж пограбують, то яку відповідальність перед постраждалою стороною буде нести Amazon?» – задав собі питання Деніель Кан Гілмор (Daniel Kahn Gillmor) з Американської спілки захисту цивільних свобод.

Функція Hunches буде включена до пристроїв Amazon за замовчуванням. Проте, кожен з користувачів зможе безпроблемно відключити її за допомогою простої голосової команди.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Guardian

Читайте также:

Adobe представила VideoGigaGAN — модель для покращення якості відео

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива