Штучний інтелект тепер може створити індивідуальну музичну добірку за запитом

«Ідеальну» музичну добірку часом доводиться збирати буквально по крупинках, додаючи по одній пісні за кілька років. На щастя, штучний інтелект, який став нашим головним помічником у багатьох сферах, тепер спрощує і це завдання. PlaylistAI — нова програма на базі технології OpenAI, яка складає списки, враховуючи запити користувачів та їх переваги в музиці.

Щоб скласти музичну добірку, потрібно прив’язати PlaylistAI до Spotify або Apple Music. Потім — ввести запит, наприклад, «музика в стилі Lady Gaga», «популярні пісні 80-х років» та «треки для дощового вечора, схожі на Bon Iver». Після цього інструмент запропонує список виконавців, який можна відредагувати за своїми уподобаннями. Готова музична добірка автоматично переноситься до Spotify або Apple Music.

«Перегляд музичних добірок у Spotify нагадує прокручування алгоритмічної стрічки соцмереж, яка пропонує те, що, на її думку, вам потрібно», — розповідає розробник PlaylistAI Бретт Бауман.

Музичні платформи, як правило, роблять висновки про наші смаки на основі безлічі припущень. Зокрема Spotify рекомендує музику виходячи з історії прослуховування.

Водночас PlaylistAI дає користувачам можливість хоча б частково керувати цим процесом, а також, за словами Баумана, відкривати для себе нову музику і виконавців, які не обов’язково є найпопулярнішими.

Щоб покращити результат, як орієнтир можна вказати жанр чи виконавця. «Чим детальніше запит, то краще», — каже Бауман.

Наприклад, на запит «маловідома класична музика» штучний інтелект пропонує послухати «До Елізи» — один із найвідоміших творів Бетховена. Якщо вказати докладний опис («класична музика епохи романтизму, наприклад Шуберт, Шопен і Лист»), результати будуть більш відповідними.

На цей час PlaylistAI пропонує досить простий інтерфейс. В останній версії програми можна редагувати запит, якщо вам не сподобалися запропоновані результати. Однак, якщо вибір треків завершено, а добірка музики експортована до Spotify, повернутися назад і внести зміни не вдасться.

Згодом Бауман хоче впровадити в сервіс GPT-3, щоб взаємодія зі штучним інтелектом більше нагадувала розмову. Наприклад, додаток можна буде попросити «зробити музичну добірку більш танцювальною» та «прибрати цього виконавця».

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Fastcompany

Читайте также:

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження