AI Pin — розумна брошка зі штучним інтелектом та лазерним проектором

Протягом багатьох місяців дивний вигляд гаджетів привертав увагу поліціянта із Сан-Франциско, який регулярно стояв біля центрального офісу стартапу Humane. З його дверей виходили співробітники з невеликим квадратним пристроєм, прикріпленим до їхніх грудей, що не сильно відрізняється від масивнішої, виданої відділом, камери на тілі офіцера. Сьогодні поліціянт дізнався відповідь, бо компанія розкрила інформацію про свій високотехнологічний пристрій, призначений для кріплення до сорочки або блузи.

Квадратний пристрій AI Pin складається з двох частин — це корпус брошки вагою близько 34 г і акумулятор на 20 г. Він оснащений мікрофоном, динаміком, камерою на 13 мегапікселів, датчиками руху та глибини, а також лазерним проєктором.

Працює він на мікропроцесорі Snapdragon від Qualcomm. Екрану він не має, але є «тачпад». Операційна система нативна — Cosmos. Камера поки робить лише фотографії, але після оновлення програмного забезпечення підтримає і запис відео. Також можна під’єднати навушники через Bluetooth.

За задумом проєкту AI Pin кріпиться на одяг як брошка — за допомогою магнітів. Встановлювати спеціальні програми на телефон, щоб настроїти пристрій, не потрібно. Керувати ним можна голосом, жестами та дотиками — компанія хотіла позбавити користувачів необхідності копатися в налаштуваннях, екранах і сервісах. Якщо потрібно показати текст або інтерфейс, вона виведе зображення на долоню за допомогою лазера.

Як зазначає The Verge, AI Pin не реагує на ключові слова, на відміну від деяких інших пристроїв. Активувати його потрібно буде вручну. Після цього загориться світловий індикатор — так власник і оточення знатимуть, що розумна брошка збирає дані.

Забезпечити зв’язок допомогло партнерство з оператором T-Mobile. Доступ до «найпотужніших моделей штучного інтелекту» – так їх називає сам стартап – став можливим завдяки співпраці з Microsoft та OpenAI. Humane не каже, які мовні моделі використовує, але The Verge вважало, що це GPT-4.

За допомогою пристрою можна знаходити відповіді на будь-які питання; дзвонити та надсилати повідомлення (коло тих хто дзвонить можна обмежити, а текст повідомлення попросити зробити, наприклад, більш доброзичливим чи офіційним); конспектувати листи у пошті; перекладати іншомовну мову; слухати музику — у тому числі індивідуальні добірки. Для останнього Humane співпрацює із сервісом Tidal.

Крім цього, можна розповісти віртуальному помічнику, наприклад, про свої обмеження щодо споживання цукру — щоб той допомагав їх дотримуватися. Тоді, якщо піднести до камери продукт із високим вмістом цукру, система скаже, що з’ївши його, користувач перевищить свою денну норму.

У майбутньому Humane хоче, крім іншого, вбудувати в AI Pin навігатор і можливість робити покупки та сподівається, що з цим допоможуть у тому числі сторонні розробники, яким вона дасть інструменти для створення сумісних програм.

Загальна вартість AI Pin, зарядного пристрою та двох акумуляторів — $699. Але ще доведеться щомісяця оплачувати підписку в розмірі $24 — за номер та використання стільникових даних, зберігання файлів, а також можливість робити необмежену кількість запитів нейромережам.
Знайти всі свої нотатки, фотографії та списки можна буде в особистому кабінеті системи Humane Center – вона відкриється з будь-якого браузера.

Humane заснований колишніми співробітниками команди дизайну та розробки Apple Імраном Чаудхрі та Бетані Бонджорно. Перший пропрацював там 20 років та керував дизайном домашнього екрана iPhone. Друга пробула в Apple вісім років і займалася, окрім іншого, розробкою iOS і macOS.

До листопада 2023 року Humane залучив $230 млн, у тому числі від Microsoft, Tiger Global Qualcomm Ventures та Сема Альтмана. Стартап сподівається, що «якось AI Pin зможе замінити смартфон».

У США попереднє замовлення гаджета відкриють 16 листопада 2023 року. Постачання запланували на початок 2024-го.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Wired

Читайте также:

Adobe представила VideoGigaGAN — модель для покращення якості відео

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця