10 речей, які потрібно знати про Android 10

Google випустила нову версію своєї операційної системи — Android 10. Поки вона доступна тільки власникам смартфонів Pixel. У решти користувачів ОС оновиться пізніше.

Фокус цієї версії в тому, щоб зробити повсякденне життя простіше завдяки функціям на основі машинного навчання і підтримки нових технологій: гнучких екранів і 5G. Крім того, ми додали в ОС майже 50 змін, пов’язаних з конфіденційністю і безпекою.

1. Розумні відповіді

Штучний інтелект аналізує текст повідомлення і пропонує не тільки варіанти відповідей, але і можливі дії. Наприклад, якщо користувачеві прислали адресу місця зустрічі, Android 10 запропонує відкрити його на карті. Функція працює у всіх месенджерах.

2. Темна тема

Темна тема нарешті стала доступна! На думку компанії дане нововведення не тільки знизить вплив на очі, але й збереже тривалість життя батареї вашого смартфона.

3. Жестова навігація замість кнопок

Скористайтеся перевагами великих екранів за допомогою жестової навігації. Простими рухами ви можете повернутися назад, відкрити домашній екран і плавно переміщатися між завданнями. Після перемикання ви не захочете повертатися до видимих ​​кнопок.

4. Живі субтитри

Функція додає субтитри до будь-якого відео, яке користувач переглядає на пристрої, навіть якщо це відео знято їм самим.

5. Геолокація

Ви зможете обмінюватися даними про місцеперебування з додатками тільки під час їх використання. Також система буде періодично оповіщати про те, що додаток, яке ви не використовуєте отримує доступ до вашого місцеперебування.

6. Конфіденційність

У вкладці «Конфіденційність» в настройках тепер можна відключити таргетовану рекламу, обмежити збір особистих даних і заборонити окремим додаткам доступ до свого місцеперебування.

7. Оновлення Google Play

Тепер важливі виправлення, що стосуються безпеки та конфіденційності можна буде оновлювати з Google Play, так само як і ваші програми. Таким чином, ви можете отримати виправлення, як тільки вони стануть доступні, не чекаючи повного оновлення ОС.

8. Більший контроль

Ви отримаєте більший контроль над тим, де і коли повідомлення додатків будуть сповіщати вас. Позначте вибрані повідомлення як «Без звуку», і вони не будуть з’являтися на вашому екрані блокування.

9. Режим для батьків

Дозволяє батькам обмежувати час, який діти проводять за смартфоном, відстежувати, якими додатками і як довго вони користуються і контролювати їх розташування.

10. Режим концентрації

Функція тимчасово ставить на паузу додатки, які користувач відзначив як ті, що відволікають.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Google

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

Прем’єра iPhone 15 та інших новинок Apple. Усі подробиці з презентації

Чому при виборі гаджетів важливо звертати увагу на версію Bluetooth?