Додатки та програми для створення масок для Instagram

Нещодавно ми публікували статтю про самостійне створення масок для соціальних мереж. Але що робити, якщо не хочеться занурюватися в технічну частину, а отримати цікаву маску хочеться вже зараз? Вихід є. Сьогодні ми публікуємо добірку додатків для IOS та Android та сервісів на ПК для створення незвичайного образа.

Безкоштовні додатки для iPhone

MSQRD — безкоштовні анімовані маски для селфі-відео. Сильними сторонами додатку являються якісна реалізація, відсутність реклами та внутрішньоігрових покупок. Наразі в MSQRD всього біля 15 масок. Але скромна кількість продукту компенсується хорошою оптимізацією: кожна з масок ідеально лягає на риси обличчя та цілком терпимо повторює ваші рухи. Розробники (Yauheni Neuhen) заявляють, що продукт знаходиться на етапі бета-тестування, так що незабаром з’явиться новий контент.

Photo Lab — лабораторія фотоефектів та фотоприколів. Додаток містить понад 800 фотошаблонів для створення веселих фотоколажів та монтажів, гарних та стильних фотоефектів, фотомонтажів з заміною обличчя і т. п. Фото не потрібно вставляти у шаблон вручну: ви просто обираєте потрібний ефект, монтаж чи рамку, додаєте фотокартку з галереї (або ж робите нову за допомогою телефонної камери) – та фотоефект готовий.

YouCam Perfect — фоторедактор, б’юті-камера для фотообробки. В YouCam Perfect присутні фільтри, ефекти, колажі, шрифти, наліпки та багато чого іншого. Інструменти додатку дозволяють змінювати фон, видаляти непотрібні об’єкти на фото, додавати наліпки різних форм та кольорів і т. п.

Cartoon Face — додаток для створення анімації обличчя та відео з фото. Допоможе зробити фанову анімовану карикатуру, створити імітацію реалістичних емоцій на обличчі, пародійний портрет чи шарж, застосовувати мульт-фільтр. У додатку простий та зручний інтерфейс.

LOL-відео — змінює обличчя та голос. Додаток дозволяє моментально створювати потішні відео: робити собі величезну голову або випучити очі, додати блискавку чи підводні ефекти, змінити свій голос на гарчання горили чи писк бурундучка, додати музику і тому подібне.

Безкоштовні додатки для Android

MomentCam — карикатури та стікери. Додаток може перетворити селфі у кумедну карикатуру. Перемальовується саме обличчя, котре можна потім з’єднати з різноманітними картинками, змінивши зачіску чи збільшивши ніс. Є можливість зробити з такого аватару гіфку, що виражатиме різноманітні емоції.

B612 — достатньо потужний фоторедактор з масою можливостей. Ви можете обрати десятки фільтрів з налаштуванням інтенсивності, інструменти автоматичної підтяжки обличчя та сотні кумедних масок. Багато з них активується лише при відкритті роту.

Bestie — камера автопортретів. Bestie пропонує більше сотні фільтрів, частину з яких можна завантажити у додаток лише за необхідністю. Причому завантажуються вони цілими пакетами, достатньо обрати тематику. Ручних налаштувань зображень тут практично немає, а ось масок та AR-ефектів достатньо.

Сервіси та програми для масок на комп’ютер

Про сервіс Spark AR, за допомогою якого можна створювати маски на комп’ютері, ми детально розповіли в минулій статті. Це універсальний інструмент з великими можливостями для створення масок.

Також варто пригадати про таку безкоштовну програму, як Blender (для Windows, Mac і Linux). Blender — більше, ніж просто редактор відео. Це повноцінна та безкоштовна студія 3D-анімації. Студія пропонує безліч інструментів, наприклад, переходи, налаштування швидкості, фільтри, шари та інші. В Blender ви знайдете 32 слоти для додавання відео, аудіо, зображень та ефектів, завдяки чому ви зможете створювати дуже складні відео, котрі можна використовувати в комерційних цілях.

HitFilm Express — безкоштовний редактор відео з повним 2D і 3D-композитінгом, понад 400 ефектів та пресетів, з необмеженими треками та переходами. Інструмент пропонує безкоштовні відеоуроки та проєкти, зрозумілі інструкції для швидкого засвоєння усіх опцій. Доступний для Windows і MacOS.

Crello — безкоштовний онлайн-редактор відео, зображень та анімації. За його допомогою можна створювати й маски. Сервіс дає доступ до більше, ніж 25 тис. шаблонів для всіх найпопулярніших соціальних мереж, блогів та маркетингових форматів. Можна створювати цікаві зображення, відеоролики та анімацію для будь-яких рекламних цілей.

Найпопулярніші маски в Instagram

Найпопулярніші маски в інстаграм – з доповненою реальністю. AR-стікери можна прикріплювати до конкретного відео. 3D-наліпки рухаються, ростуть чи зменшуються по мірі того, як переміщуються об’єкти, до яких їх причепили.

Серед популярних, наприклад, можна відмітити наступні маски від @johwska і @wardyworks, кумедні маски від @lukehurd, незвичні дизайнерські маски від @exitsimulation, маски-рандомайзери від @kevinsttorm, сюреалістичні маски @frenetikvoid.

Маска — це не лише кумедні та незвичні сторіз, але й ненав’язливий інструмент піару, спосіб підняття важливими загальносуспільними проблемами. При використанні маски у лівому верхньому кутку поруч з її назвою з’являється посилання на обліковий запис творця. Тобто, сторіз будь-якої людини з вашою маскою стане рекламою вашого акаунту.

Цим скористався у вересні 2019 року журнал Glamour, презентувавши святкову маску в честь свого 15-річчя та отримав згадку в найкращих ЗМІ. Наразі в обліковому записі журналу колекція масок.

Компанія Crello вже запустила цілу серію екоініціатив для тих хто непокоїться про майбутнє нашої планети. Їх першим продуктом стала Instagram-маска Face of Earth. Це кумедний інструмент з важливою думкою: кожен, хто активує маску у своєму профілі, тим самим говорить світу, що екологічні проблеми йому не байдужі. Розробники хотіли, аби їх AR-фільтр не просто змінював обличчя «тому, що це стильно чи модно», а робив це з сенсом. У концепції Face of Earth обличчя людини при повороті голови змінюється з «погорілої землі» на «квітучий оазис». Тобто, автори візуалізували наслідки впливу людини на планету.

Прихильники створення закону про домашнє насильство запустили флешмоб #янехотілапомирати та створили спеціальні маски для історії в Instagram.

Розробників масок можна знайти в спільноті Spark AR на Facebook (понад 38 тис.) чи в Instagram-акаунті Spark Creators (понад 42 тис.).

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

Apple назвала номінантів на звання найкращих додатків App Store Awards 2023

4 тренди у розробці мобільних додатків у 2023 році

ТОП застосунків, які активно розряджають ваш смартфон