Майбутнє за штучними інфлюенсерами або як штучний інтелект змінює світ

Зустрічайте «найгарячішу модель у світі», яка привертає увагу відомих футболістів, бійців ММА та мільярдерів!

Емілі Пеллегріні за 4 місяці зібрала на Instagram 149 тисяч підписників. Вона регулярно отримує запрошення на побачення в дорогі ресторани та пропозиції поїхати на відпочинок. Але Емілі – це згенерований образ, створений за допомогою штучного інтелекту. І вона приносить своєму творцю тисячі доларів на платформі Fanvue.

«Я запитав у Chat GPT, як виглядає мрія середньостатистичного чоловіка, і він сказав – з довгим каштановим волоссям та довгими ногами, так що я створив її точно такою, як він описав. Метою було зробити її приємною та привабливою. Я хотів, щоб вона виглядала якомога реалістичніше.»

Емілі почала заробляти для свого творця майже 10.000 $ на тиждень всього за 6 тижнів.

Емілі швидко привернула увагу багатих, впливових та успішних чоловіків. Її запрошують до ресторанів і навіть у Дубай. Один відомий футболіст навіть попросив її номер телефону, припускаючи, що вона — справжня жінка.

Але Емілі не єдиний персонаж у віртуальному світі. Її автор також зробив їй блондинисту сестру — Фіону Пеллегріні, яка набрала 30 000 підписників в Instagram за кілька тижнів.

Коли Емілі запрошують до п’ятизіркових готелів і дорогих ресторанів, для людини, яка керує її обліковими записами, все далеко не так гламурно.

«На початку я працював 14-16 годин на день над нею, щоб зрозуміти, які програми штучного інтелекту найкраще генерують її обличчя, тіло та роблять відео. Зараз я працюю близько 8 години кожного дня весь тиждень. Я не та людина, яка ходить на вечірки — я просто працюю».

Успіх Емілі та її «сестри» Фіони показує, наскільки зросло використання генераторів на базі штучного інтелекту в останні місяці. Платформа Unstable Diffusion щодня виготовляє понад 500.000 NSFW-зображень.

NSFW (not safe for work) — це абревіатура, що позначає зображення або контент сексуального чи відвертого характеру, який може бути небажаними або неприйнятними для перегляду на роботі.

Загалом це стосується будь-якого візуального чи текстового контенту сексуальної природи, який може вважатися образливим у громадських місцях чи професійних обставинах.

Таким чином, NSFW-зображення — це фотографії чи малюнки відверто сексуального, чи еротичного змісту (оголеність, порнографія тощо.), неприйнятні до перегляду на робочому місці чи громадських місцях.

Засновник і генеральний директор Fanvue Вілл Монанж сказав виданню, що штучний інтелект дає творцям контенту можливість досліджувати свої творчі ідеї, не будучи «обличчям» своїх творів.

На його думку, зірки, згенеровані штучним інтелектом, «процвітатимуть» у найближчому майбутньому і зрештою стануть серйозними конкурентами реальних інфлюенсерів.

Крім того, штучний інтелект дає можливість творцям бути не однією людиною, а багатьма.

Творець Емілі пояснив:

«Я буду рости, бо можу бути скрізь у будь-який час. Тож ти не прив’язаний до одного місця. Ти можеш пересуватися від Монако до Мальорки, Іспанії чи Китаю».

Що стосується того, яке бути невидимим творцем набираючих популярність акаунтів Емілі та Фіони, він сказав:

«Це безперечно відчувається як подвійне життя. Але я справді не хочу бути публічним. Я не хочу бути в інтернеті, як інфлюєнсер, який щодня повинен знімати відео та показувати все, що він їсть та робить. Це просто не моє».

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: DailyMail

Читайте также:

Adobe представила VideoGigaGAN — модель для покращення якості відео

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива