Піца з креветками та солодким джемом — креатив від штучного інтелекту

Чи куштували ви коли-небудь піцу з соусом з «рубцевого горіха»? Думаємо, що ні. Але це й не дивно, тому що такий незвичайний інгредієнт винайшов штучний інтелект при створенні рецепта піци.

Нещодавно студенти Массачусетського Технологічного Інституту на чолі з Пінар Янардаг (Pinar Yanardag) запустили проект, що захоплює, який назвали «як згенерувати що завгодно». В ході проекту щотижня у світ буде випускатися щось зроблене штучним інтелектом.

«Штучний інтелект дозволяє подивитися на світ речей під іншим кутом. Адже дуже малоймовірно, що нам в голову прийде створити піцу з морепродуктами та солодким джемом, плаття з химерним капелюхом або придумати зовсім невідомий парфум з несумісними компонентами.»

Піца, автором якої стала машина

Протягом тижня штучний інтелект вивчив сотні рецептів готових піц і на їх основі згенерував кілька власних, скомбінувавши інгредієнти, які на його погляд краще всього поєднуються.

Деякі рецепти, запропоновані штучним інтелектом були відверто кажучи дивними. В якихось був відсутній соус і сир, в інших були інгредієнти, яких не існувало в природі (наприклад соус з рубцевого горіха або сир з подрібненої карамелі). Але тим не менш кілька рецептів були цілком придатні для приготування.

За доопрацюванням рецептів від штучного інтелекту команда студентів звернулася до шеф-кухаря піцерії Crush Pizza в Бостоні – Тоні Несера (Tony Naser). Так з’явилося 5 піц: з чорницею, фетою і шпинатом; беконом, авокадо і персиками; бобами, бататом і сиром брі; італійськими сосисками, креветками й джемом; абрикосом, грушею, журавлиною і рікоттою.

Найсмачнішою несподівано виявилася піца з італійськими сосисками, креветками й джемом.

«Ми не очікували такого рецепта, але він реально виявився дуже смачним. Тоні додав в неї лише трохи руколи і смак став ще вишуканіше. Він навіть думає додати її в меню свого ресторану.»

Проект студентів MIT покликаний показати як може штучний інтелект допомагати в майбутньому не тільки в автоматизації процесів, а й натхненні на нові відкриття.

«Кожен день ми бачимо досить багато новин присутності машинного навчання в нашому житті. Багато людей переживають, що штучний інтелект витіснить працю людини та призведе до безробіття в багатьох сферах. Нашим проектом ми хочемо показати, що немає приводу для занепокоєння. Люди та машини завжди можуть виконувати роботу спільно для того, щоб отримати найнесподіваніші й креативні результати. Штучний інтелект ніколи не замінить повністю людей, але він може стати відмінним помічником і в деякій мірі музою в процесі створення не тільки піци, а й інших речей.»

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: CNBC

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному