Колишні інженери Google представили повністю автономний робот-пилосмок Matic

Колишні інженери Google Nest Мехул Наріявал та Навніт Далал представили повністю автономний робот-пилосмок Matic. За їхніми словами, він переміщається вдома, так само як це робить більшість людей.

Для навігації пристрій використовує п’ять RGB-камер, а не датчики, бампери та лідери. Тому він обробляє не лише простір, а й речі довкола. Теоретично це робить його менш схильним до застрявання в килимах з високим ворсом, проводах та інших речах на підлозі.

Розробники відзначають, що Matic може ідентифікувати набагато більше предметів, порівняно з популярними моделями роботів-пилосмоків. І навіть класифікувати їх – на брудні, чисті та невідомі.

Крім того, він здатний створювати тривимірну карту приміщення. У поєднанні з вбудованим штучним інтелектом, це дозволяє маневрувати на льоту, як це відбувається у випадку з безпілотними автомобілями на міських дорогах. Під час тестів він точно переміщався з точки А до точки Б у 10 випадках із 10.

Matic здатний як прибирати сміття, так і мити шваброю. Причому комп’ютерний зір дозволяє ідентифікувати різні типи підлог та автономно перемикатися з сухого прибирання на вологу, що унеможливлює намокання килимів. Плюс до цього він уміє збирати пролиту рідину.

Ще одна унікальна особливість — команди жестами. Для них є вбудований динамік та мікрофони, що буквально робить його голосовим помічником на коліщатках. Пилосмок розуміє навіть такі команди, як «Matic, приберися там» або «Matic, йди помий ванну». І може самостійно включатись для пошуку брудних місць у будинку. При активації цієї функції він виходитиме на «полювання» кожні дві години.

Коли його вбудований контейнер заповнений, він паркується біля бака для сміття і відправляє повідомлення з проханням почистити його. Місткість його мішка — літр.

Ще Matic може працювати локально. Тобто йому не потрібне підключення до інтернету. На окрему увагу заслуговує і дизайн. Це квадратний пристрій з великими колесами та вакуумною насадкою, що висувається, що робить його схожим на робота ВАЛЛ·І.

Пилосмок вже доступний для замовлення на сайті maticrobots.com. Зараз він пропонується за 1495 доларів. Після повноцінного релізу, запланованого на березень 2024 року, ціна підніметься до 1795 доларів.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік