Carv — перший в світі цифровий інструктор з гірських лиж

Вже зовсім скоро зима затвердиться у своїх правах, і тисячі любителів гірських лиж потягнутися на схили. Лижникам, які більш-менш вміють кататися і бажають поліпшити свою техніку, або просунутим райдерам, відточували свою майстерність, може допомогти стартап Carv.


Carv – перша у світі технологія, призначена для вдосконалення техніки катання на гірських лижах. Це цифровий лижний тренер, що дає рекомендації в реальному часі. Система аналізує кожен рух і зворотними сигналами коригує дії лижника.

В основі комплексу лежать сенсорні датчики, вбудовані в спеціальні устілки. Також систему формують акселерометр, гіроскоп і магнітометр, який надає інформацію про рух і положення лиж. Джерелом живлення датчиків служить трекер. Він же є «мозком» системи, який координує та обчислює інформацію, забезпечує бездротовий зв’язок зі смартфоном.

Весь комплекс складається з пари «розумних» вставок (устілок), двох трекерів, смартфона, на якому встановлено додаток Carv, і навушників.

Функціональність системи дозволяє аналізувати трюки.

Райдер може вибрати певний урок, відповідний його рівню катання, і Carv проаналізує катання і дасть рекомендації щодо його поліпшення. В цілому Carv аналізує понад 35 метрик. Система сама визначить рівень катання лижника.

Функціональність системи дозволяє зберігати інформацію про всі спуски. Вся інформація зберігається в хмарі, в персональному профілі, її можна порівняти з результатами інших райдерів – в додатку є функція Leaderboards. Дані профілю можна вивантажувати та відправляти друзям або тренеру.

Проект заявив про себе ще у 2016 році на Kickstarter. Сьогодні система запущена у виробництво і продається на офіційному сайті. Вартість одного комплекту становить 229 $. Зараз компанія працює над створенням подібної системи для сноубордистів.

Більше снігу і вільних схилів!

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики