Кіт-робот від Panasonic, який страждає метеоризмом

Для тих, хто не готовий до відповідальності, яка обов’язково накладається на власників кішок і собак, компанія Panasonic представила відмінну альтернативу. Роботизований домашній вихованець, який вельми незвично звертає на себе увагу, а саме за допомогою нападів метеоризму.

Робот Nicobo не може самостійно пересуватися по квартирі, в нього вмонтували камеру для розпізнавання обличчя, мікрофони для розпізнавання голосу, сенсорні датчики для розпізнавання обіймів і датчик освітленості, щоб робот міг поспати при яскравому сонячному світлі.

Nicobo може повертатися в різні боки та міняти напрям погляду. Якщо робота погладити, то він почне виляти хвостом. Але при поганому настрої він буде пукати, щоб бути схожим на справжніх кішок. З ним також можна розмовляти, але спочатку він буде знати тільки кілька слів, поступово мова буде розвиватися до рівня дитини. Осмисленої розмови з роботом не вийде, але його бурмотіння «допоможуть посилити відчуття, що він дійсно уважний і слухає вас».

Робота купити поки що не можна — Panasonic представила його через краудфандинг, пообіцявши випустити 320 моделей, які вже розкупили. Власники також повинні будуть платити по $10 щомісяця для оновлення програмного забезпечення.

Panasonic розробила робота спільно з Мічіо Окада, професором Університету технологій Техасі, який кілька років займається роботами-компаньйонами, які допомагають впоратися з самотністю.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Gizmodo

Читайте также:

«Їжте майбутнє, платіть обличчям»: антиутопічна подорож до гамбургерної зі штучним інтелектом

Новий Atlas від Boston Dynamics

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти