На конференції в США покажуть хмарну ОС Corezoid, в яку інвестував «ПриватБанк»

Український «Приватбанк» повезе до США на презентацію в рамках конференції на «Finovate 2015» хмарну систему власної розробки з підвищеним рівнем безпеки, котра може використовуватись не лише для потреб банківських установ, але й для формування систем безпечного обслуговування державних установ.

Розробка має назву Corezoid. Її поява, за словами заступника голови правління «Приватбанку» Олександра Вітязя, пов’язана із тим, що наявні на ринку рішення або надто дорогі, або дуже довго і складно впроваджуються для конкретного замовника.

Перші роботи над хмарною операційною системою Сorezoid (Сore – від слова «ядро», Zoid – від слова «життя») почалися близько 10 років тому. Це перша хмарна операційна система, яка може реалізувати та підтримувати будь-які алгоритми та бізнес-процеси на рівні установи. На даний момент система може обробляти до 4 млн логічних операцій.

За словами представників банку, систему Сorezoid високо оцінив Кріс Скіннер, відомий експерт з банківських інновацій. Всока оцінка стала поштовхом до того, щоб відкрити свій продукт усім – від університетів до банків.

Нагадаємо, раніше цього тижня було презентовано систему онлайн-довідок на рівні Мінюсту та систему електронної ідентифікації громадян BankID.

Читайте также:

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

Майнінг підвищує забруднення повітря та вартість електроенергії

Google I/O 2022: нові гаджети та декілька програмних новинок

Роботи Boston Dynamics знялися у рекламі пива