Наш блог та iHUB Vinnytsia започаткували Школу new-media для стартапів

Досвід першого спільного зимового семінару нашої редакції у вінницькому центрі інноваційного підприємництва iHUB вирішено було продовжити — і на початку квітня 2016 року редакція Blog Imena.UA та iHUB Vinnytsia запустили проект Школи нових медіа CREYDA. Формат навчання передбачає 10 окремих щотижневих семінарів, під час яких представники локальної спільноти стартапів у Вінниці, а також місцевих онлайн-ЗМІ, блогів та офлайн-видань і телеканалів мають змогу долучитися до головних трендів контент-маркетингу, планування медійної стратегії та навчитися використовувати потенціал соціальних мереж та інструментів онлайн-маркетингу у своїй щоденній роботі.

Перші два семінари, що вже відбулися, були присвячені роботі з текстами. Під час вступного семінару понад 40 учасників із різних інтернет-проектів, видань та стартапів мали змогу ознайомитися із тим, як замінити прес-реліз для стартапу більш корисними форматами представлення даних для ЗМІ та тематичних онлайн-видань. Також під час семінару йшлося про можливості пітчингу стартапів у медіа, засади контент-райтингу та основні способи нестандартного просування стартапів у медійному середовищі.

Другий семінар був спрямований на журналістів та редакторів локальних видань. Під час семінару було розглянуто 10 форматів, про які українські медіа дуже часто забувають, обмежуючих лише статтями, новинами чи інтерв’ю. Кожен із форматів було проілюстровано прикладами закордонної та української практики. Крім того, серед учасників було розіграно квиток на найбільшу конференцію в Уанеті — iForum-2016, що відбудеться у Києві 20 квітня. Додаткові матеріали першого та другого семінару вже доступні онлайн; а цього тижня вінницький iHUB втретє прийматиме семінар із весняного набору Школи нових медіа.

Проект має завершитися наприкінці травня 2016-го; в подальшому є плани повторити аналогічний цикл закритих семінарів восени. Весняна група набрала загалом 100 заявок для участі. У процесі навчання використовуються авторські та перекладені матеріали Blog Imena.UA та кейси провідних зарубіжних інтернет-видань.

Читайте также:

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

У британському університеті з’являться лектори-голограми

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики