Дослідники НАТО опублікували книгу про кібервійну України та РФ в інтернеті

Центр НАТО з кіберзахисту опублікував книгу про кібервійну між Україною та Росією «Cyber War in Perspective: Russian Aggression against Ukraine». Центр займається дослідницькою і навчальною діяльністю у сфері кібербезпеки.

Над створенням книги працювали вчені та експерти, які проаналізували поточну ситуацію з поширенням та захистом інформації, а також стратегічні наслідки кібервійни. В анотації книги зазначається, що даний конфлікт є благодатним підґрунтям для кібервійни, так як обидві країни відстоюють власні геополітичні інтереси, при цьому вони володіють високим рівнем професіоналізму у сфері IT і адміністрування комп’ютерних мереж.

Snimok-12_5601721344995

Книга охоплює період 2013-2015 років. Експерти зазначають, що поняття «кібератака» вийшло за рамки тільки інформаційної війни. Тепер поняття включає цифрову пропаганду, DDoS-кампанії, дефейси web-сайтів, витоки інформації внаслідок атак активістів, а також використання вірусного ПЗ для шпигунства. Завантажити книгу можна за посиланням.

Раніше ми публікували відео дискусії про ситуацію в інформаційному просторі під час війни та російської агресії, що відбулась у Львові в межах ІІ студентського медіасимпозіуму (СМС’2015).

Джерело: Центр НАТО

Читайте также:

Шокирующие данные о сексуальном насилии и домогательствах на рабочем месте

Скрытые затраты автоматического мышления

Политическое расфрендживание

У 22% миллениалов нет друзей