Tesla показала квадроцикл Cyberquad, який виявився електрифікованою версією Yamaha Raptor

Одночасно з презентацією свого сенсаційного пікапа Cybertruck Ілон Маск представив ще один незвичайний транспортний засіб: електричний квадроцикл Cyberquad, який можна перевозити в кузові пікапа від Tesla.

Варто відзначити, що Tesla не в перший раз «викочує» відразу дві новинки на презентації. Наприклад, під час прем’єри Tesla Semi у 2017 році Маск здивував публіку «ще однім продуктом»: родстером наступного покоління, найшвидшим у світі серійним 4-місним автомобілем.

Генеральний директор Tesla не тільки показав прототип електричного квадроцикла, а й змусив його заїхати в кузов пікапа. Дизайн Cyberquad в чомусь успадковує Cybertruck: такий же оригінальний зовнішній вигляд з деякими футуристичними рисами.

Cyberquad заїжджає в кузов пікапа Cybertruck

Cyberquad заїжджає в кузов пікапа Cybertruck

Після заїзду на Cybertruck, Ілон Маск під’єднав квадроцикл до електричних розеток (110 В / 220 В) на борту пікапа. Це означає, що поки Cyberquad знаходиться в кузові Cybertruck, він заряджається. До речі, в кількох своїх твітах Маск вказав, що планує випустити версію Cybertruck зі встановленими сонячними панелями, які зможуть генерувати достатньо енергії, щоб проїхати 15 миль в день. Цією ж «зеленою» енергією можна буде заряджати квадроцикл.

Cyberquad точно буде доступний для купівлі, але — невідомо коли

У компанії поки що не розкрили будь-яких характеристик електричного квадроцикла і нічого не повідомили про плани його запуску у виробництво. Проте, на відміну від багатьох інших автовиробників, якщо Ілон Маск представляє прототип — значить він планує зробити його доступним для замовлення. Хоча квадроцикл стане початком абсолютно нової лінійки продуктів цього автовиробника.

І хоча ми до цього часу нічого не знаємо про його можливості або потенційну вартість, та можна очікувати, що діапазон пробігу без підзарядки та потужність будуть принаймні на рівні Harley-Davidson Livewire, який здатний пройти до 230 км на одному заряді.

Пізніше Маск написав у Твіттері, що Cyberquad буде доступний спочатку тільки як додаткова опція для покупців Cybertruck. Тому перші власники пікапа, які люблять кататися по бездоріжжю, зможуть гыдно оцінити транспортний засіб для розваг з нульовим рівнем викидів.

За кілька років до того Маск говорив, що Tesla ніколи не буде робити електричні мотоцикли, тому що двоколісний транспорт занадто небезпечний. Квадроцикл, звичайно ж, не зовсім мотоцикл, але все ж набагато ближче до нього, ніж автомобіль.

Що під капотом?

Як би вражаюче не виглядав Cyberquad зовні, фахівці theDRIVE заглянули йому під капот і виявили, що квадроцикл, по всій видимості, побудований на платформі популярної моделі Yamaha Raptor 700R SE, а інженери Tesla просто замінили силову установку і матеріали зовнішньої конструкції.

Вгорі — фото задньої підвіски Cyberquad, внизу — фото підвіски Yamaha Raptor. Обидві конструкції доволі схожі

Raptor є флагманом у світі квадроциклів. Компанія Yamaha випускає різні варіанти цього транспортного засобу, орієнтовані як на початківців гонщиків (з двигуном об’ємом 90 кубічних сантиметрів), так і на досвідчених любителів адреналіну (з потужним гоночним мотором об’ємом 700 кубиків). В принципі, Raptor — дуже хороша база для створення власного чотириколісного автомобіля.

Фотографії показують, що пристрій передньої підвіски практично ідентичний заводському виробу Yamaha Raptor. Що стосується задньої частини, то це традиційна конструкція з ланцюговою передачею, яку можна знайти практично на всіх сучасних спортивних квадроциклах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Джерело: electrek, theDRIVE 

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Ілон Маск: освоєння Марса займе у SpaceX 20 років

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Робот Tesla Optimus навчився повільно ходити і тримати предмети