У США запрацювала перша система доставлення за допомогою дронів

UPS запустила спільно з компанією Matternet програму транспортування медичних зразків дронами через систему лікарень в місті Ролі, штат Північна Кароліна.

Раніше Федеральна авіаційна адміністрація (ФАА) США санкціонувала використання безпілотників для доставлення продуктів відповідно до контрактної угоди про доставлення.

Перша регулярна програма запрацювала при державній та інфраструктурній підтримці

Логістична компанія UPS оголосила про створення принципово нової логістичної послуги — доставлення медичних зразків за допомогою безпілотних літальних апаратів у співпраці з Matternet, лідером в області технологій автономних безпілотників.

Програма здійснюється у провідній лікарні та кампусі WakeMed в місті Ролі під наглядом ФАА США і Міністерства транспорту Північної Кароліни.

Як вважають в компанії Matternet, програма UPS і Matternet являє собою важливу віху для безпілотної авіації в Сполучених Штатах. Зараз більшість медичних зразків перевозяться через систему охорони здоров’я WakeMed за допомогою кур’єрських машин.

Транспортування дронами дозволить доставити замовлення в той же день, уникнувши пробок на дорогах, знизити витрати й поліпшити якість обслуговування пацієнтів, що потенційно може врятувати життя.

Північна Кароліна надала підтримку Matternet в проведенні випробувальних польотів першого кола з використанням технології безпілотних літальних апаратів Matternet в кампусі WakeMed в серпні 2018 року в рамках трирічної пілотної програми інтеграції безпілотних літальних апаратів (IPP) ФАА США.

Очікується розвиток партнерських відносин з місцевими органами влади і компаніями приватного сектора, щоб дізнатися більше про те, як ця нова технологія може бути безпечно і з користю інтегрована в повсякденну діяльність. П’ять залучених партнерів: ФАА, Мінтранспорту Північної Кароліни, UPS, Matternet і лікарні WakeMed.

Деталі рейсів програми

Програма буде використовувати квадрокоптер Mat2 M2, який живиться від літій-іонної батареї й може нести медичні корисні вантажі вагою до 5 фунтів на відстань до 12,5 миль. Протягом усієї програми WakeMed медичний працівник буде завантажувати безпечний контейнер для дронів з медичним зразком, таким як зразок крові, в одному з найближчих об’єктів WakeMed.

Дрон буде летіти по заздалегідь певній траєкторії польоту, контрольованої спеціально навченим дистанційним пілотом (RPIC), до фіксованої посадкової площадки в головній лікарні WakeMed й центральної патологічної лабораторії.

Це буде регулярна програма в WakeMed. І UPS, і Matternet будуть використовувати отримані знання, щоб підвищувати якість застосування безпілотників для транспортних послуг в інших лікарнях і медичних установах по всій території США.

Розширення глобальної логістичної мережі UPS для підтримки лікарень та інших організацій охорони здоров’я залишається ключовим елементом стратегії перетворення компанії.

Логістика у сфері охорони здоров’я і медико-біологічних наук є пріоритетним сегментом для UPS, і компанія будує нові відносини й технології для забезпечення кращого догляду за пацієнтами з упорядкованою логістикою і ланцюгами постачання.

У 2016 році UPS співпрацювала з GAVI та Zipline для доставлення препаратів крові в віддалені райони Руанди. Команда Matternet вже виконала понад 3000 рейсів для систем охорони здоров’я у Швейцарії.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Matternet

Читайте также:

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Пристрій для усвідомлених сновидінь дозволить працювати навіть уві сні

Людина з майбутнього або як технології майбутнього оточують нас вже зараз

Колишні інженери Google представили повністю автономний робот-пилосмок Matic