Пристрій для усвідомлених сновидінь дозволить працювати навіть уві сні

Prophetic розробив головний убір Halo, який здатний викликати усвідомлені сни — це стан, коли людина розуміє, що спить, і може керувати розповіддю. Стартап пропонує використовувати такі сни максимально продуктивно, наприклад, готуватися до виступів або вирішувати математичні завдання.

Над головним убором працював Афшин Мехін, який також брав участь у створенні мозкового імпланту N1 для Neuralink.

Halo спрямовує сфокусовані імпульси ультразвукових хвиль в область мозку, пов’язану з усвідомленими сновидіннями. Пристрій також охоплює області, що беруть участь у прийнятті рішень, щоб, коли починався усвідомлений сон, людина з більшою ймовірністю могла його контролювати.

Однак науці поки що неясно, чи здатна технологія, відома як транскраніальний фокусований ультразвук, викликати усвідомлені сновидіння.

Навіть якщо це так, концепція має й інші недоліки. За словами Антоніо Садра, професора психології Монреальського університету, люди, які використовували гаджети для усвідомлених сновидінь, зазвичай або забували сон, або прокидалися від зайвого хвилювання.

Крім цього, немає жодної гарантії, що користувач зможе контролювати сон і навіть професіоналам не вдається робити це регулярно. Цю навичку потрібно розвивати.

Засновник і CEO Prophetic Ерік Воллберг стверджує, що, згідно з деякими дослідженнями, додаткова стимуляція мозку за допомогою технології транскраніального фокусованого ультразвуку все ж таки підвищує здатність людей контролювати свої сни. За його словами, наступного року компанія отримає більше даних, які допоможуть її вченим ще точніше налаштувати пристрої.

Halo надійде у продаж у 2025 році та коштуватиме $1,5-2 тис.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Futurism

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік