Школяр з Ужгорода збирає £33 тис. на Kickstarter для саморобного робота ELFi

Переможець цьогорічного конкурсу «Intel-Техно Україна 2015-2016» у категорії «Робототехніка та інтелектуальні машини» десятикласник Марк Дробнич з Ужгорода розпочав краудфандинг-кампанію на сайті Kickstarter для свого проекту ELFi Robotics – інструменти для створення роботів, доступних кожному.

Апаратна частина ELFi Robotics базується на Lego, програмна — на системі Android. Користувач отримує набір інструментів та програмного забезпечення, за допомогою якого може самостійно зібрати робота-іграшку. Робот на базі ELFi Robotics поки що спілкується з людьми тільки англійською мовою, але підтримка інших мов вже в процесі розробки. Для запуску виробництва Марк збирає £33 тис., до кінця кампанії залишилось трохи більше місяця.

6c58fd95d6d3b36af5030c2edb5b6d71_original

Проект школяра включає надання доступу до RoboMarket – магазину програмних продуктів для застосування в робототехніці, на кшталт Google Play. Користувачі зможуть докуповувати необхідні деталі та додатки, щоб створювати власних роботів. Можна буде просто завантажити «мозок» робота з RoboMarket на планшет і отримати нову функціональність для нього.

Про участь юного винахідника у Sikorsky Challenge читайте в нашому спеціальному матеріалі, про інших талановитих школярів з України читайте в статтях-інтерв’ю: «Как двое десятиклассников из Украины придумали революционный гаджет для фитнеса», «Як команда Boost LAB готує революцію у шкільному викладанні фізики».

Джерело: Kickstarter

Читайте также:

Ентузіасти вбудували телевізор у футболку. Як це виглядає?

5 способів монетизувати креативний контент

Фоторамка з голографічним зображенням від Looking Glass

Music Fingers — музика на кінчиках пальців