Мандруйте космосом та досліджуйте Всесвіт, не виходячи з дому

Пандемія — не привід відмовлятися від вивчення космосу. В інтернеті є безліч недорогих і навіть безкоштовних навчальних ресурсів, присвячених астрономії.

Відвідайте NASA.gov

Сайт NASA — відмінне місце для вивчення історії освоєння космосу. Там є історичні статті та мультимедійні матеріали, відеотрансляція NASA TV, а також посилання на соціальні мережі (включаючи Giphy, SoundCloud і Twitch).

У розділі з завантаженнями можна скачати мобільні додатки або безкоштовні електронні книги, наприклад, «Керівництво NASA з системної інженерії». Також там є бібліотека аудіо, які можна використовувати як рингтон або комп’ютерне повідомлення. Наприклад, знамените «Х’юстон, у нас проблеми», яке прозвучало під час місії «Аполлон-13» в 1970 році.

У NASA є безліч інших сайтів, присвячених Лабораторії реактивних двигунів, марсіанським проєктам, дослідженням Сонячної системи та старим міжзоряним зондам Voyager 1970-х років.

Вивчіть календар

Хочете знати, коли відбудуться метеоритний дощ або наступне суперлуння? Підпишіться на астрономічний календар. Наприклад, на TimeandDate.com є календар небесних явищ, в якому зазначаються затемнення, рівнодення, сонцестояння та інші космічні події.

Щоб основні астрономічні події автоматично з’являлися у вашому календарі, знайдіть ресурс з опцією підписки, наприклад, календар Moon Phase & Astronomy Calendar.

Погляньте на зірки

Коли ви будете готові досліджувати космос самостійно, використовуйте свій смартфон; просто шукайте додатки за запитом «астрономія». Багато з них використовують доповнену реальність, 3D-моделі та інформацію про місцеперебування, щоб провести вам індивідуальну екскурсію по небу.

Додаток Star Walk 2 для Android і iOS коштує $3, гарно оформлений і містить розділ з новинами, в якому попереджає про майбутні астрономічні події. Star Rover для Android і iOS за $2 та безкоштовний SkyView Lite для Android і iOS також дають доступ до кишенькового планетарію.

У SkySafari є кілька рівнів підписки (платні версії варіюються приблизно від $3 до $40). Дорожчі версії дозволяють управляти сумісними домашніми телескопами. Якщо у вас немає телескопа, погляньте на знімки телескопа «Хаббл» на його офіційному сайті.

Відвідайте віртуальний музей

Хоча пандемія зачепила багато установ, онлайн-виставки продовжують працювати. Наприклад, на сайті Національного музею авіації та космонавтики Смітсонівського інституту є кілька віртуальних стендів, а також інший контент в безкоштовному додатку Google Arts & Culture для Android і iOS.

Додаток Google також дозволяє здійснити екскурсію по Музею моря, повітря і космосу «Інтрепід». У комплексу є власний сайт, де проводяться віртуальні заняття. Також на сайті планетарію Хейдена в Американському музеї природної історії є безкоштовна освітня версія його 3D-атласу Всесвіту.

Вивчайте астрономію всією сім’єю

Планети та марсоходи захоплюють дітей і допомагають розвинути ранній інтерес до науки, техніки та математики. Музей науки та промисловості Чикаго пропонує колекцію «Наука вдома» — наукові проєкти для дітей, наприклад, проєктування парашута або будівництво ракети.

У Каліфорнійського наукового центру є кілька проєктів, присвячених викладанню науки з використанням побутових приладів.

На сайті НАСА є величезний розділ, присвячений природничо-науковим дисциплінам, і ресурси для учнів різного віку. Заняття можна починати з дитячого садка, щоб пояснити дітям фундаментальні поняття у фізиці та техніці. Для цього підійде проєкт з макаронами, в рамках якого учням доведеться «використовувати сирі спагеті, щоб побудувати найвищу конструкцію, що вільно стоїть, яка буде підтримувати зефір принаймні 15 секунд». І якщо цей проєкт приведе до кулінарних питань, пошукайте на сайті NASA відео «Їжа в космосі».

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The New Work Times

Читайте также:

У Гарварді створили «розумну» рідинувластивості якої можна програмувати

Незвичайний ракурс: що відбувається всередині ракети у космосі

Як використання штучного інтелекту впливає на нашу продуктивність?

Які компанії планують вирушити на Місяць у 2024 році