Facebook створює браслет для управління доповненою реальністю

Компанія Facebook представила прототип браслета для управління доповненою реальністю. За інформацією творців гаджета, браслет буде зчитувати сигнали, що йдуть від мозку до нервових закінчень в кистях. Спочатку пристрій буде здатний вловлювати тільки примітивні розумові команди, такі як зведення великого і вказівного пальців.

У Facebook розраховують, що в майбутньому цей пристрій дозволить людині набирати текст і навіть управляти віртуальними об’єктами, здійснюючи ті ж дії, як якби він взаємодіяв з цими предметами в реальному світі. «Ці сигнали дозволяють вам передавати чіткі однобітні команди на ваш пристрій, такий ступінь контролю є дуже персоналізованим й адаптується до багатьох ситуацій», — йдеться в повідомленні компанії.

Facebook розробляє цей браслет на додаток до свого основного гаджета для управління доповненою реальністю — розумним окулярам.

«Зап’ясток — традиційне місце для носіння годинника, а значить, він цілком зможе вписатися в повсякденне життя і різні соціальні контексти», — йдеться в повідомленні компанії.

За інформацією опитаних Bloomberg експертів, представлена ​​технологія від компанії Facebook викликає стурбованість з точки зору безпеки персональних даних. Як пише видання, для кращої роботи таких пристроїв необхідний доступ до величезної кількості інформації про людину і його оточення. Зокрема, розумні окуляри та розумний браслет повинні точно знати, де саме знаходиться користувач в конкретний момент часу, чим він зайнятий і що знаходиться поруч з ним.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Facebook

Читайте также:

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

Зоопарк без тварин – лише початок. Чому на нас чекає революція голограм

Від Sensorama до Vision Pro: коротка історія VR та AR

AR, VR, MR, XR: що це за реальності та чим вони відрізняються?