5 корейських стартапів в області VR/AR

Технології віртуальної та доповненої реальності (VR / AR) розвиваються з величезною швидкістю: їх попит істотно збільшився в період самоізоляції. Корейські стартапи регулярно створюють інновації в цій сфері.

1. EVR Studio

Пригодницька VR-гра Project M. від EVR Studio була вперше представлена ​​публіці у 2016 році на Seoul Unreal Summit і нагадує фільм з детально прописаними персонажами. При її створенні використовувалася технологія штучного інтелекту.

EVR Studio випустила ще дві короткі гри, дія яких відбувається у світі Project M: Dream і Daydream, а в червні 2018 додала в проєкт двох нових героїнь. Технологія віртуальної реальності дозволяє гравцям спілкуватися з друзями, стрибати з парашутом і відпочивати на пляжі. EVR Studio отримала початкове фінансування від Kakao Ventures і Altos Ventures.

2. Gaudio Lab

Цей стартап прагне забезпечити неперевершену якість звуку за допомогою технологій AR/VR. Gaudio Labs розробила кілька програм, які інтегрують інтерактивний звук в 360-градусний контент. Інтерактивна бінауральна технологія об’єднує аудіо та відео відповідно до положення голови. Стартап працює в партнерстві з Tiledmedia і NexStreaming і налаштовує рішення для таких компаній, як Honda і Naver.

Команда проєкту отримала кілька патентів на нові технології та розробила алгоритми на основі знань в області акустики, психоакустики та обробки сигналів. Стартап став переможцем конкурсу AMD Studios VR Awards 2017: Інноваційна компанія року у сфері VR.

3. Visual Camp

Стартап розробив алгоритми відстеження погляду в мобільному середовищі, віртуальної та доповненої реальності. Технологія VisualCamp дозволяє вивчати особливості використання смартфонів і VR / AR-дисплеїв, допомагає аналізувати поведінку студентів під час онлайн-занять, стежити за поглядом водія і т.д. Технології стартапу, запущеного у 2014 році, спочатку були оптимізовані для мобільних пристроїв: компанії вдалося створити ефективні алгоритми, що збільшують швидкодію і знижують завантаження процесора.

Проєкт уже довів свою технічну конкурентоспроможність і унікальність на тлі конкурентів. У квітні 2020 року VisualCamp запустив сайт SeeSo — мобільний SDK, який дозволяє розробникам спостерігати за поглядом користувачів і оцінювати їх концентрацію. У червні 2020 року компанія запустила SeeSo 2.0 – аналогічний мобільний інструмент.

4. Urbanbase

Цей корейський стартап спеціалізується на 3D-платформах для проєктування будівель і дизайну інтер’єрів з використанням технологій VR/AR. Запатентована технологія Urbanbase дозволяє створювати 2D- і 3D-плани приміщень за кілька секунд.

У проєкту є B2C-платформа по створенню планування приміщення на основі VR та мобільний додаток, що дозволяє створювати дизайн інтер’єру за допомогою технології AR. Компанія продає деякі інструменти для нерухомості, проєктуванню будинків, архітектури, роздрібної торгівлі й інше через B2B. Серед більш ніж 40 клієнтів і партнерів Urbanbase є такі великі бренди, як LG, iLoom і Daelim.

5. Amaze

Amaze вигадує і виробляє VR-контент для тих, хто хоче використовувати нові технології одними з перших. На платформі проєкту можна не тільки замовити комплексні послуги в області віртуальної реальності з використанням спеціального обладнання і запатентованого програмного забезпечення, але й отримати допомогу фахівців сервісу. Стартап поширює свій контент через Steam, Oculus Rift, Oculus Go, Samsung Gear VR, Windows Mixed Reality (WMR), Viveport і Google Daydream.

Сервіс Amaze був заснований у 2014 році та вже через п’ять місяців зайняв перше місце серед безкоштовних додатків Gear VR Oculus. Нещодавно компанія оголосила про запуск нового напрямку — Amaze Immersive Concerts. Цей сервіс повинен стати сучасною альтернативою живим концертам, забороненим за часів пандемії COVID-19.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: KoreaTechDesk

Читайте также:

Кращі VR та AR-пристрої в 2024

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики