У Новій Зеландії з’явився перший цифровий офіцер поліції

Сьогодні компаніям, які надають будь-які послуги, не потрібно наймати співробітників, які допомагають клієнтам дізнатися необхідну інформацію або оформити замовлення. Для цього відмінно підходять віртуальні помічники, які ставлять додаткові питання і поступово розв’язують проблему. Таких помічників ви напевно бачили в інтернет-магазинах і сайтах різних компаній. Та що там говорити, прямо зараз ви можете взяти смартфон і поставити питання голосовому помічнику Google або Siri – вони відразу ж знайдуть відповідь в інтернеті. Приблизно такий помічник 17 лютого з’явиться в одному з поліцейських дільниць Нової Зеландії. Він буде вітати відвідувачів, допомагати в оформленні документів і підказувати номери екстрених служб. Деякі люди навряд чи будуть здивовані такому нововведенню, але у цього асистента є ряд цікавих особливостей.

Помічник буде показуватися на спеціальному екрані, встановленому в вестибюлі національної штаб-квартири поліції. Він являє собою жіночого персонажа на ім’я Елла, яка вміє розмовляти з відвідувачами дільниці за допомогою спеціально навченого штучного інтелекту. Спочатку вона буде вміти виконувати тільки базовий набір функцій на зразок вітання та допомоги в отриманні перепусток. Але якщо протягом трьох місяців Елла доведе свою користь, її можливості будуть розширені.

Є надія на те, що завдяки її допомозі робота над завданнями буде значно прискорена й у дільниці не буде необхідності наймати нових співробітників.

В майбутньому віртуальний помічник може з’явитися в вуличних пристроях Police Connect для зв’язку з поліцією. Вони призначені для того, щоб люди в будь-який момент могли зв’язатися з поліцейською дільницею для розв’язання будь-яких проблем.

Найцікавішим фактом про поліцейську помічницю Еллу є те, що анімація її обличчя та інтонації голосу створені фахівцями з компанії Soul Machines. Її засновником є ​​Марк Сагар (Mark Sagar), який раніше працював в Sony Pictures Imageworks і брав участь в створенні анімації цифрових персонажів в таких фільмах як «Аватар», «Кінг-Конг» і «Людина-павук». Подивитися на якість створених його компанією цифрових персонажів можна на відео нижче.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Next Web

Читайте также:

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження