П’ять додатків доповненої реальності, що використовуються в охороні здоров’я

За даними Markets and Markets, ринок доповненої реальності (AR) за прогнозами зросте з $15,3 млрд у 2020 році до $77 млрд до 2025 року, доводячи, що ця технологія відіграватиме величезну роль у розбудові суспільства в майбутньому. Охорона здоров’я є лише одним із прикладів того, як AR змінює світ на краще.

Accuvein

Cканер з використанням AR, який просвічує шкіру людини, показує вени на поверхні, тим самим допомагає лікарям не допустити помилки. Сканер також допомагає при навчанні медичного персоналу та щоденному обслуговуванні пацієнтів, скорочує кількість помилок у проведенні процедур (встановлення крапельниць,катетерів, введення ліків внутрішньовенно та забору аналізів).

Augmedics XVision

Augmedics XVision — система хірургічного наведення, що дозволяє хірургу розглядати тривимірну анатомічну модель хребта пацієнта.

Система Augmedics xvision використовує спеціальну прозору гарнітуру та анатомічні 3D-моделі, щоб допомогти хірургам досягти найкращого контролю під час операції. Система точно визначає положення хірургічних інструментів та накладає їх на КТ-зображення.

Комп’ютерна томографія (КТ) — сучасний метод променевої діагностики, що дозволяє отримати пошарове зображення будь-якої області людини завтовшки зрізу від 0,5 до 10 мм, оцінити стан досліджуваних органів і тканин, локалізацію та поширеність патологічного процесу. Комп’ютерний томограф був винайдений у 1972 році США для нейрохірургічних досліджень, відтоді спектр його застосування значно розширився.

Holoanatomy

Додаток від Microsoft для студентів-медиків дозволяє вивчати анатомію людини. На відміну від минулих часів, коли заняття з анатомії людини були обмежені пасивними, дидактичними методами навчання, HoloAntomy тепер надає повністю інтерактивний досвід, де студенти можуть співпрацювати та навчатися способами, які колись вважалися неможливими.

Medivis

Medivis є ще одним прикладом того, як AR змінює майбутнє комп’ютерної хірургії.

За допомогою Medevis медичні працівники можуть використовувати та комбінувати можливості штучного інтелекту та AR для досягнення кращих результатів для пацієнтів, зниження витрат та підвищення ефективності у медичних закладах.

Dorothy

Дороті є першим у світі помічником AR, який допомагає людям з захворюваннями, що погіршують пам’ять, такими як Альцгеймер, вести більш щасливе та більш повноцінне життя.

Використовуючи передову технологію AR, Dorothy допомагає орієнтуватися пацієнтам із втратою пам’яті у будь-якому середовищі та нагадуватиме їм про виконання домашніх обов’язків протягом дня.

Dorothy також може використовуватися особами, які доглядають, для моніторингу місцеперебування своїх пацієнтів, щоб гарантувати, що вони ніколи не загубляться і завжди будуть знаходитися в безпечному місці.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

Штучниій інтелект допоміг людям з деменцією візуалізувати спогади з дитинства

Загадковий стартап довголіття в який інвестує Сем Альтман