Три додатки від Google для зменшення залежності від гаджетів

Ми вже писали про проект «Цифрове здоров’я» від Google, де розповідали про перші шість додатків. Нещодавно компанія доповнила проект додатком Envelope і двома «живими» шпалерами – Activity Bubbles і Screen Stopwatch про які розповімо нижче.

Envelope

Додаток перетворює телефон в чорно-білу «дзвонилку», в якій буде працювати тільки номеронабирач або камера. Його унікальність в тому, що для роботи програми потрібно роздрукувати надане Google PDF-креслення конверта, зібрати його та упакувати телефон (зараз підтримується тільки Pixel 3a).

У конверті є прорізи для портів і датчика відбитків пальців, а також надруковані кнопки номеронабирача. Google передбачає, що конверт допоможе зберегти основну функцію телефону, але при цьому викликані незручності допоможуть знизити час користування смартфона протягом дня.

«Ідея в тому, щоб протриматися якомога довше, перш ніж розкрити конверт», — заявили в компанії. Як тільки користувач витягне пристрій, додаток повідомить час використання за день.

Також існує друга версія конверта для фільмування фото і відео, але Google поки не опублікувала його креслення.

Activity Bubbles

Кожен раз, коли користувач розблокує пристрій, додаток починає надувати бульбашку на заставці екрану. Чим довше телефон активний, тим більше буде бульбашка — вона перестає рости коли телефон знову заблокується. В кінці дня користувач отримує абстрактний візерунок з бульбашок в якості шпалер.

Screen Stopwatch

Як і Activity Bubbles – це «живі» шпалери, які відстежують використання смартфона в реальному часі. Вони виводять на екран секундомір, який активується кожного разу після розблокування смартфона і підраховує, скільки часу за день використовується пристрій.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Experiments with Google

Читайте также:

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Bard стає Gemini – що цікавого анонсувала компанія Google

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24