Корисні оновлення Google Maps задля безпеки користувачів в період пандемії

Люди звертаються до Карт Google, щоб отримати точну, свіжу інформацію про те, що відбувається у світі, особливо під час пандемії. Такі дії, як забрати посилку, прогулятися чи купити чогось перехопити зараз вимагають планування та підготовки. І коли ми кудись збираємося, у нас виникає запитання: «Чи достатньо місця там, куди я прямую, для соціального дистанціювання?» або «Яких заходів безпеки вживають там, куда я збираюся?».

В рамках нещодавнього заходу Search On, Google оголосили про нові вдосконалення, які допоможуть вам отримувати інформацію, необхідну для безпечного пересування та виконання повсякденних справ.

Оновлення про завантаженість допоможуть приймати обґрунтовані рішення

Можливість бачити інформацію про завантаженість місць та години пік на Картах Google стала однією з найпопулярніших функцій з моменту її запуску ще в 2016 році. Під час пандемії ця інформація перетворилася на важливий інструмент, що допомагає людям швидко зрозуміти, наскільки завантаженим буде місце в певні години, тобто вони можуть простіше вирішити, куди йти та коли. Коли люди у всьому світі пристосувалися до життя під час пандемії, вони почали все більше використовувати інформацію щодо популярних годин та годин пік. За словами компанії взаємодія з цими функціями зросла на 50 відсотків у період із березня по травень, коли все більше людей натискали, прокручували та порівнювали дані, щоб знайти найкращі дні та години для відвідування місць і закладів. Тому компанія Google оголосила, що має намір збільшити глобальне охоплення в п’ять разів порівняно з червнем 2020 року та планує додати більше даних про відкриті майданчики, такі як пляжі та парки, та важливі місця, такі як продуктові магазини, АЗС, пральні та аптеки. Інформація про завантаженість з’являтиметься прямо на карті та коли ви прокладаєте маршрут, тож вам навіть не потрібно буде шукати конкретне місце, щоб побачити, наскільки воно завантажене. Незабаром функція стане доступною для користувачів Android, iOS та настільних ПК у всьому світі.

Новий спосіб отримання актуальної інформації про компанії

Важко вгадати, як обслуговують клієнтів у тій чи іншій компанії під час пандемії. Щоб допомогти людям знайти найсвіжішу інформацію про компанії, Google використовує розмовну технологію Duplex, щоб телефонувати в компанії та перевіряти їх актуальну інформацію на Картах і в Пошуку. З квітня 2020 року ця інформація допомогла зробити більше ніж 3 мільйони оновлень, зокрема змінені години роботи, варіанти доставки, а також інформацію про наявність товарів, що користуються попитом, таких як маски для обличчя та дезінфікуючі засоби для рук. На цей час ці оновлення переглянули понад 20 мільярдів разів.

Важлива інформація про охорону здоров’я та безпеку в компаніях і закладах зараз є в центрі уваги Карт та Пошуку. Ви можете швидко дізнатись, яких заходів безпеки вживає бізнес, наприклад, чи вимагають від клієнтів носити маски та заздалегідь записуватися перед відвідуванням, чи регулярно персонал перевіряє температуру відвідувачів тощо. Ця інформація надходить безпосередньо від закладів, але незабаром користувачі Карт Google також зможуть додавати цю корисну інформацію.

Дивіться корисну інформацію на Живих Картах

Подорож містом сьогодні виглядає зовсім інакше. Зросли вимоги до пересування через заходи безпеки, і важливо мати всю необхідну інформацію перед тим, як відвідати певне місце. Найближчими місяцями люди у всьому світі, користувачі пристроїв на Android та iOS, зможуть використовувати Живі Карти – функцію, яка використовує доповнену реальність (AR) – для того, щоб допомогти знайти шлях, дізнатись більше про ресторан, магазин чи компанію.

Скажімо, ви гуляєте новим районом, і одна крамниця привертає вашу увагу. Завдяки Живим картам ви зможете швидко дізнатись, чи вона відкрита, наскільки вона зараз заповнена, її рейтинг та інформацію щодо здоров’я й безпеки, якщо вона доступна.

Пандемія змінила те, як ми взаємодіємо зі світом. Пересування, покупка найнеобхіднішого та пошук необхідних речей вимагають додаткових планування та уважності, і Google Карти в цьому допоможуть.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: GoogleBlog

Читайте также:

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Bard стає Gemini – що цікавого анонсувала компанія Google

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24