Hadrian X – перша у світі мобільна роботизована машина для укладання блоків

Той, хто сказав, що роботи призначені тільки для заводів, явно ніколи не чув про Hadrian X, першу в світі роботизовану машину та систему для укладання цегли. Його розробила австралійська компанія FBR Limited. Використовуючи 3D моделі CAD, система Hadrian X може побудувати стіни будинку на місці за один день. Він може виконати більшість проєктів будинків з 3 спальнями та 2 ванними кімнатами протягом 3 днів.

Як працює Hadrian X?

Хоча матеріали, можливо, дещо змінилися, спосіб, яким люди клали цеглу та кам’яні блоки для будівництва, залишався практично незмінним протягом тисячоліть. Він повністю являвся робочою силою, але Hadrian X пропонує альтернативу.

Сам пристрій досить компактний. Його можна завантажити в будь-яку звичайну вантажівку для зручного транспортування на різні будівельні майданчики. Він може навіть розміщатися на баржі, човні, поїзді та інших видах транспорту, щоб дістатися туди, де потрібно.

Система Hadrian X працює з використанням унікального програмного забезпечення для оптимізації, яке бере ескіз стіни та перетворює його на реальні фізичні положення блоків. Працюючи пристрій використовує запатентовану технологію динамічної стабілізації від FBR. Він вимірює вітер, вібрацію та інші перешкоди в режимі реального часу, що допомагає постійно забезпечувати та підтримувати точність розміщення блоків.

При правильній роботі Hadrian X може розміщувати приблизно 1 блок кожні 20-30 секунд, що відповідає більш ніж 1000 стандартних цеглин на годину.

Навіть блоки особливі

Дивовижні не лише машина та інтелектуальна система, а й самі блоки. Вони в 12 разів більші за стандартну цеглу для будинку, але при цьому легші, міцніші та створені з урахуванням ефективності та мінімальних відходів. Вони також містять спеціальний клейовий розчин, який повністю склеює блоки разом протягом 45 хвилин.

Блоки мають приголомшливі теплоізоляційні властивості. У них заздалегідь передбачені необхідні люзи та простори, що дозволяють протягнути інші матеріали, дроти та багато іншого. Однак, Hadrian X не обов’язково повинен просто використовувати ці спеціальні блоки. Система також здатна укладати звичайну цеглу з бетону або глини.

Майбутнє цегляної кладки

Цегляна кладка раніше була способом позбутися всіх видів фізичного болю та дискомфорту у житті. Тепер Hadrian X знаменує собою початок нової революції у промислових технологіях. Його мета – допомогти типовому муляру відійти від більш трудомісткої та вимогливої до фізичних навантажень роботи. Це дозволяє їм розширити свій кругозір шляхом нових знань та навичок у галузі більш розумних будівельних рішень. Кар’єра в будівництві тепер може стати більш тривалою та насиченою навіть для будівельних робітників нижньої та середньої ланки.

Ще краще те, що такі машини, як Hadrian X, беруть на себе більш ризиковані та небезпечні завдання і роблять трудове життя будівельників безпечнішим і менш напруженим.

Переваги Hadrian X

Яку користь принесе Hadrian X не лише будівництву, а й суспільству загалом?

  • Час будівництва будинків та комерційних будівель можна скоротити, оскільки основну конструкцію можна звести за кілька днів, а не тижнів.
  • Підвищено точність і акуратність будівництва, а також узгодженість, оскільки всі сторони, що беруть участь, тепер можуть працювати на основі одного і того ж набору планів, які передаються в Hadrian X.
  • Будівельні майданчики стають безпечнішими, приємнішими для роботи, а також менш марнотратними та екологічно чистішими.
  • Витрати будівництво можуть знизитися

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

«Їжте майбутнє, платіть обличчям»: антиутопічна подорож до гамбургерної зі штучним інтелектом

Новий Atlas від Boston Dynamics

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев