Робот Stretch, який покликаний переосмислити майбутнє домашньої автоматизації

Американський стартап Hello Robot представив свого першого робота для будинку після трьох років розробки. Робота Stretch складно назвати повноцінним роботом. Це скоріше дослідницька платформа, на якій компанії зможуть застосовувати свої рішення для автоматизації побутових завдань.

Робот відрізняється легкістю і низькою ціною в порівнянні з подібними пристроями: він коштує $17 950. Конструкція оснащена важелем для переміщення предметів вагою до 1,5 кілограмів, але він недостатньо міцний, щоб відкрити, наприклад, холодильник.

Stretch переміщається за допомогою підставки на колесах розміром 34 на 33 см, а «бачить» за допомогою недорогої камери Intel RealSense з датчиком глибини та 340-градусним датчиком Lidar для зйомки та навігації по приміщенню.

Крім того, в пристрої є мікрофон для розпізнавання мови та голосових команд, а також програмоване світлодіодне світлове кільце для забезпечення зворотного зв’язку з користувачами.

Компанія заснована колишнім директором з робототехніки в Google Аароном Едсінгером (Aaron Edsinger) і професором Технологічного інституту Джорджії Чарлі Кемпом (Charlie Kemp). Творці розраховують, що Stretch стане зразком для майбутніх домашніх роботів, призначених для догляду за літніми або людьми з обмеженими можливостями.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT

Робот татуювальник від стартапу Blackdot