Як підключити другий екран до ноутбука

Під час роботи з дому екрану ноутбука може виявитися недостатньо. На щастя, в більшості пристроїв легко розширити робочий простір, навіть якщо у них немає роз’єму для другого дисплея. Розглянемо варіанти, які не потребують купувати багато додаткового обладнання.

За допомогою роз’єму для зовнішнього дисплея

У багатьох ноутбуків є порт для підключення другого монітора. Він може виглядати як звичайний роз’єм, наприклад HDMI, але частіше за все меншого розміру. Якщо один з портів здається незнайомим — можливо, він призначається для підключення дисплея.

У Macbook і деяких ноутбуків на платформі Windows є порти Thunderbolt, Mini DisplayPort і Mini-DVI. Для підключення зовнішнього монітора знадобиться спеціальний адаптер або кабель. Наприклад, в ноутбук Surface Book від Microsoft вбудований Mini DisplayPort, який за допомогою адаптера можна перетворити у звичайний HDMI, відповідний для підключення практично до будь-якого телевізора або монітора.

Використовуючи USB-порт

Якщо спеціального роз’єму для дисплея немає, можна скористатися USB-з’єднанням. Наприклад, USB-C підійде не тільки для підключення зовнішніх жорстких дисків і телефонів, а й моніторів. У більшості випадків для цього буде потрібно тільки кабель.

Якщо в ноутбуці немає USB-C, то підійдуть і більш звичні USB-порти. За допомогою зовнішніх концентраторів можна не тільки збільшити їх кількість, але й під’єднати дисплей через HDMI та навіть додати Ethernet-з’єднання. Цей метод буде особливо корисний при нестачі портів для підключення всіх периферійних пристроїв, які використовувалися під час роботи в офісі. Однак не всі ноутбуки підтримують виведення відео через USB-C, і лише деякі зовнішні ключі можуть додати підтримку цієї функції, тому обов’язково ознайомтеся з керівництвом виробника конкретного пристрою.

Пристосувавши планшет як монітор

Планшет також може виступити в ролі додаткового монітора меншого розміру. Операційна система Mac оснащена технологією Sidecar для підключення iPad через USB-C або кабель Lightning.

Досягти того ж результату з продуктами різних виробників допоможуть сторонні додатки. Найбільш надійний варіант — програма DuetDisplay, що дозволяє під’єднати планшети Android/iOS до пристроїв Mac/Windows.

Під’єднавши монітор безпосередньо до ноутбука

Деякі монітори спеціально призначені для використання як додаткові дисплеї. Наприклад, Duex Pro, який можна прикріпити до задньої частини екрану ноутбука і висувати при необхідності. Це зручний варіант, що не займає багато місця і, що найголовніше, зручний для поїздок.

Крім цього, є портативні дисплеї, розраховані на роботу від одного підключення (не потребують окремого живлення). Їх можна зберігати в сумці для ноутбука і використовувати при необхідності.

Перенісши деякі завдання на телефон

Деякі робочі завдання можна перенести на телефон або планшет, не підключаючи додатковий монітор. Закріпити телефон можна на підставці або бездротовій зарядці.

Наприклад, з телефону можна перевіряти пошту, при необхідності перемикаючись на папку «Вхідні» на головному комп’ютері. Телефон підійде і для того, щоб стежити за чатами в Slack, новинами, інформаційними панелями та іншими метриками, не захаращуючи основний робочий стіл.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Wired

Читайте также:

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік