Що таке zero-code або як створити сайт чи додаток без знання програмування

Що робити, коли треба створити простий сайт, але зайвих коштів немає, а ви не володієте написанням коду? Або коли треба візуалізувати ідею швидко та без замовлення зайвих послуг. У нашій статті ми наведемо список найпопулярніших zero-code сервісів , завдяки яким ви зможете реалізувати майже будь-яку ідею без зайвого клопоту.

Zero-code сервіси надають можливість розробки без знання коду. Ви отримуєте доступ до візуального середовища, де вибираєте потрібні функціональні елементи та пов’язуєте їх. Звичайно, zero-code сервіси не вирішують всі ІТ-завдання, не дозволяють створити проєкти зі складною унікальною механікою. Однак вони можуть бути корисні на етапі тестування гіпотези, для спрощення ручних операцій і економії часу.

Для створення сайтів

WebFlow

WebFlow — візуальне середовище розробки сайтів. На відміну від аналогів, платформа дозволяє значно відійти від дизайну базових шаблонів. WebFlow інтегрується з безліччю з сервісів – After Effects, Ecwid, Shopify. У ньому можна закодувати окремі елементи сайту, прикрутити бекенд, є можливість вивантажити код вашого сайту.

Tilda

Tilda — інструмент для створення односторінкових сайтів (лендінгів). За допомогою цього сервіса можна зібрати свій сайт, використовуючи широку бібліотеку блоків. Тут є Zero Block — інтерфейси для ручного створення секцій з різних елементів. З його допомогою можна зверстати свої унікальні блоки, не використовуючи шаблони.

У Tilda понад 450 шаблонів готових сторінок, є вбудований редактор фотографій, колекції безкоштовних зображень, іконок і шрифтів, форми з управління навігацією сайту, зі збору та ведення бази даних клієнтів і багато іншого. До сайту на «Тільда» можна під’єднати сервіси Google Analytics.

WordPress

WordPress — універсальна CMS для створення сайтів з відкритим вихідним кодом. WordPress має велику кількість тем і плагінів і значним в рамках CMS набором інструментів верстки. Платформа швидко працює, проста в освоєнні, як і «Тільда».

Для створення інтернет-магазинів

Advantshop

Advantshop – система управління сайтом, орієнтована на створення інтернет-магазинів. Пропонує широкий вибір інструментів для дизайну вітрини магазину, але є й інструменти по управлінню магазином, SEO для підвищення конверсії та CRM для ведення бази клієнтів. Можна використовувати таск-менеджер для організації роботи співробітників, інтегрувати магазин в соцмережі та адаптувати його під мобільний додаток.

Insales

Insales – CMS для інтернет-магазину. Платформа пропонує користувачеві повне управління контентом (каталог товарів, меню, сторінки, блоки, банери, новини, блоги), дозволяє налаштовувати теми оформлення і редактор коду HTML/CSS/JS, розділяти права доступу до розділів бек-офісу. Можна створити просунутий каталог і картки товарів.

Insales пропонує розширені налаштування кошика, інструменти з управління замовленнями, оплатою і доставкою. Сервіс спеціалізується і на перенесенны проєктыв з інших CMS-платформ.

Shopify

Shopify – платформа по створенню інтернет-магазинів, яка дозволяє працювати з дропшипінгом — моделі продажів товарів безпосередньо від постачальника або виробника. У Shopify є плагіни Oberlo або AliExpress. Вони дозволяють імпортувати товари в ваш магазин. При цьому можна змінювати опис товару.

Для створення мобільних додатків

Glide

Glide — універсальний інструмент зі створення мобільних додатків. Сервіс використовує «Google Таблиці» в якості баз даних для додатків. Вам просто потрібно структурувати інформацію в «Таблиці», після чого Glide збирає новий додаток. Можна змінювати стиль, кольорове оформлення, текст, додавати картинки, карти, посилання.

Trunkable

Trunkable – візуальне середовище розробки мобільних додатків, побудована на базі MIT App Inventor 2. Розробка додатків полягає тут в конструюванні візуальних логічних блоків в стилі мозаїки. У Trunkable можна задати унікальний стиль для кожного елемента програми.

Adalo

Adalo — low-code-середовище розробки мобільних додатків. Adalo побудована на технології Drag & Drop — вона дозволяє додавати та переміщати елементи сторінки: відео, текст, карти, іконки, зображення, кнопки. Для створюваних додатків в Adalo можна підбирати унікальний дизайн, налаштовувати пуш-повідомлення, працювати з графіками, авторизацією користувачів. Adalo підійде для створення MVP маркетплейсу, соціальної мережі, додатків для реєстрації на заходи.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Що важливо знати про домени та їх реєстрацію щоб зробити бізнес успішнішим

50 найвідвідуваніших веб-сайтів у світі

4 тренди у розробці мобільних додатків у 2023 році

Навіщо потрібні віджети на сайт та як їх встановити