Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Artbreeder — це нейромережа для створення креативних портретів, пейзажів, абстракцій, обкладинок музичних альбомів та багато іншого. Відмінна риса інструменту — можливість «схрещувати» зображення між собою та тонко налаштовувати підсумковий результат, змінюючи наявність та інтенсивність як самих «генів», так і різних параметрів ілюстрації за допомогою повзунків.

Творці позиціюють Artbreeder як інструмент для творчості з низьким порогом входження, який шляхом простого інтерфейсу та зрозумілих метафор доступний усім. Сервіс заснований на генеративно-змагальних нейромережах StyleGAN та BigGAN, які використовують напрацювання CUDA від Nvidia та бібліотеку TensorFlow від Google. Перший штучний інтелект формує нескінченні набори випадкових облич, другий інтерполює їх, дозволяючи отримати з проміжних кадрів нові зображення.

При цьому Atrbreeder ще й велика дружня спільнота, де ви зможете публікувати свої креативи, надихатись роботами інших учасників та використовувати їх твори як референси.

Що вміє нейромережа Artbreeder

Спочатку нейромережа мала всього кілька інструментів, але зараз їх вже вісім, причому продовжують додавати нові. Вони мають різні функції, але є й загальна філософія. Використовуючи готові зображення з галереї сервісу, власні файли або текстові описи, за допомогою Artbreeder можна згенерувати потрібну вам картинку просто рухаючи повзунки параметрів.

Розглянемо докладніше потенціал кожного інструменту.

Splicer

Почнемо з найцікавішого. Мабуть, саме цей інструмент є головним і найкраще демонструє концепцію схрещування генів. Тут, до речі, найбільше режимів.

Без будь-яких ввідних Splicer генерує випадкові портрети. Рухаючи повзунки в панелі праворуч, можна регулювати переважання різних рис, серед яких вік, стать, колір волосся та очей, змінювати расову приналежність, одяг та макіяж, емоції.

За бажання вдасться додати до восьми опорних фото (Add Parent), або батьків, які будуть використовуватися як основа для генерації. Крім того, є можливість додатково впровадити гени (+ genes), щоб отримати певні риси. При цьому завжди зберігається весь родовід і ви легко можете повернутися на пару кроків назад і змінити щось.

За замовчуванням Splicer створює портрети, але, крім них, вийде також генерувати будівлі, пейзажі, наукові сюжети, персонажів, аніме-образи й навіть обкладинки музичних альбомів. Управління завжди аналогічне і зводиться до вибору «генів» і змішування в потрібних пропорціях. У галереї є кілька прикладів результатів.

Poser

Інструмент Poser дозволяє міняти положення тіла на фото.

Даний інструмент дозволяє створювати зображення людей у різних позах, комбінуючи портрет, один із пресетів положення тіла з ключовими точками та текстовий опис того, що має бути на підсумковому фото. Можна взяти за основу свої знімки, раніше згенеровані картинки або креативи інших користувачів. Доступні вибір співвідношення сторін, налаштування подібності обличчя та різні методи обробки.

Mixer

Mixer дозволяє змішувати зображення.

Як зрозуміло з назви, за допомогою цього інструменту можна змішувати зображення (до восьми) для отримання цікавих комбінацій, що успадковують вміст, концепцію та стиль зразків. На роль вихідних підійдуть згенеровані вами або спільнотою картинки, а також завантажені з диска знімки або текстовий опис.

Prompter

Prompter допомагає згенерувати фото за текстовим описом.

Традиційне генерування зображення за текстовим запитом — як у багатьох інших нейромережах. За бажання можна вибрати початкове фото, завантаживши власне або взявши з галереї спільноти, щоб Artbreeder використовував його як основу.

Tuner

Tuner — генератор портретів, що настроюється в нейромережі Artbreeder.

Повністю настроюваний генератор портретів, в якому за допомогою більш як 50 повзунків можна впливати на кінцевий результат, змінюючи вік, стать, емоції, зовнішність, а також додаючи на фото об’єкти, тварин і переважні кольори.

Collager

Collager дозволяє створювати колажі з різних об’єктів.

Досить цікавий інструмент для творчості, який дозволяє створювати колажі з різних об’єктів — від телефонів до динозаврів, простих фігур та намальованих форм або шматочків фото. Зібравши з цього на полотні грубий малюнок, придумайте текстовий запит, і нейромережа Artbreeder згенерує крутий арт.

Patterns

Режим Patterns дозволяє створювати картинки на основі патернів.

Спеціальний режим створення сюрреалістичних ілюстрацій на основі одного з вибраних патернів та текстового опису. Можна намалювати свій візерунок за допомогою пензля або завантажити фото, яке буде спрощено до монохромного та перетворено на патерн.

Outpainter

Outpainter — інструмент для малювання зображення.

Інструмент для розширення меж зображення, коли недостатня частина домальовується за заданим текстовим описом. Можна рухати початкову картинку полотна, масштабувати, а також стерти зайві фрагменти на ній за допомогою гумки.

Як користуватися Artbreeder

Для початку необхідно зареєструватися на сайті за допомогою свого облікового запису Google або поштової скриньки (у тому числі тимчасової), перейшовши за посиланням з листа.

Виберіть один з інструментів та певний режим у ньому, наприклад Portraits. До речі, після клацання на посилання Browse у підписі відкриються всі створені спільнотою арти цього типу, а натисканням на Your Images — ваші.

Далі встановіть необхідні налаштування та натисніть Generate або Render для генерації зображень. Усі опції в основному регулюються рухом повзунків у більшу чи меншу сторону. У деяких інструментах можна додавати текстові описи або фото батьків (кнопка Add Parent), які підмішуватимуться в результати.

Клацніть за вподобаними зразками, щоб не втратити їх. У поточній сесії вони відображатимуться у галереї нижче. Натиснувши кнопку зі стрілками, ви можете зробити ремікс на них або продовжити творчість в іншому інструменті Artbreeder. Зображення зберігатимуться у вашому профілі й завжди будуть доступні там.

Щоб завантажити готове зображення, натисніть на крапку і виберіть Download. Або позначте кілька результатів і натисніть Download або Download hi‑res. У деяких випадках кнопка для завантаження буде одразу під картинкою.

Оскільки Artbreeder — це ще й спільнота творчих людей, на вкладці Browse можна переглядати роботи інших користувачів. Надихайтеся чи робіть ремікси на наявні арти. Списки, що випадають внизу, дозволяють керувати фільтрами за типом інструмента і сортування або шукати картинки за тегами.

Для мотивації та заохочення креативності Artbreeder регулярно проводить конкурси зі створення зображень на певну тему. Про це можна дізнатися на вкладці Contests. Усі користувачі можуть взяти участь, опублікувавши свої роботи та проголосувати за інші. Переможці отримують призи у вигляді кредитів для створення нових картинок.

На вкладці Profile зібрані всі арти, які ви зберегли в будь-яких інструментах. Тут картинки можна переглянути, зробити ремікс чи завантажити. Також тут знаходяться посилання для соцмереж на ваш профіль, щоб ділитися ними з підписниками.

Скільки це коштує

Artbreeder використовується система оплати кредитами. Після реєстрації вам доступні 3 кредити, які автоматично поповнюються раз на місяць. З їхньою допомогою оплачується створення кожного зображення в Poser (0,075), Mixer (0,141), Prompter (0,033), Tuner (0,047), Collager (0,063), Patterns (0,09), Outpainter (0,12). Інструмент Splicer, в якому доступно найбільше режимів, можна користуватися безплатно без будь-яких обмежень.

Для збільшення ліміту пропонується купити передплату вартістю від 9 доларів на місяць, в якій буде вже 100 кредитів. У платній версії також додадуться синхронізація з Google Диском, можливість приховати деякі зображення з профілю і функція вставки своїх генів.

На всі створені вами та чужі арти поширюється ліцензія Creative Commons CC0. Їх можна використовувати без будь-яких обмежень у будь-яких цілях, включаючи комерційні.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному