Як відеоігри допомагають знайти роботу

Геймінг корисний для побудови кар’єри, оскільки дозволяє покращити «м’які навички», упевнений Флавіо Ескрібано, керівник із дослідницьких проєктів у GeCon.es. У матеріалі – ключові ідеї його виступу на конференції NextLab Finance&Tech у Памплоні, Іспанія.

Ще у 2015 році весь світ обговорював гейміфікацію та те, як вона може змінити навчання. Ідею оцінили не всі, але, безперечно, ми краще вчимося, граючи. Ось чому відеоігри процвітають, продажі зростають, а сектор бореться з піратством активніше, ніж багато інших галузей.

Протягом усієї історії людства багато ігор було створено для навчання. Наприклад, гральні карти дозволяли освоїти рахування — а заразом і поставити на кін своє життя.

На початку літа приватні компанії, установи та професіонали гейм-індустрії зібралися в Памплоні, Іспанія, щоб краще впізнати один одного та «замітчитися».

У рамках заходу Флавіо Ескрібано з Gecon.es розповів, наскільки важливими є софт-скіли у розробці відеоігор. Його проєкт спрямований на розвиток «м’яких навичок» у цьому секторі, що допомогло б компаніям оптимізувати робочі процеси та уникнути економічних втрат, а також популяризувати відеоігри як спосіб освоєння умінь, що мають попит.

Якщо ви геймер, дуже ймовірно, що ви розвиваєте якості, необхідні для вашого професійного майбутнього. Говоріть про це щоразу, коли почуєте, що відеоігри марні.

Залежно від гри одні здібності розвиватимуться більше, ніж інші. Наприклад, у стратегії більше залучені аналітичні здібності.

Що стосується професій майбутнього, здатність розвивати творчі здібності та адаптуватися до невизначеності дає перевагу та збільшує шанси знайти роботу, навіть якщо штучний інтелект скоротить потребу у певних професіях. Гра перетворюється на спосіб виділити себе та стати більш конкурентоспроможним на ринку праці.

Найближчими роками Gecon.es збирається розробити системи покращення чотирьох типів софт-скілів за допомогою двох відеоігор. Ідея полягає в тому, щоб оцінити поточний професійний рівень людини за допомогою кругової діаграми, а потім відстежувати її особистісне зростання.

Подібна інформація також чудово підходить для представлення показників розробників відеоігор. Той, хто грав у FIFA і звертав увагу на графіки, обираючи між Атлетіко де Мадрид чи Парі Сен-Жермен, з легкістю може уявити, що завтра такі графіки допоможуть компаніям вибирати нових співробітників. В результаті класичне резюме набуде більш наочної та динамічної форми.

В Іспанії очевидна тенденція до зростання виробництва візуальних ефектів, анімації та відеоігор. Поки що вона все ще не може конкурувати з такими країнами, як Канада, але стійке зростання цього напряму може привести багато бізнесів до процвітання.

NextLab Finance&Tech — одна з рушійних сил змін, які стимулюють трансформацію від фрагментованої та розрізненої реальності до процвітаючого сектору, що усвідомлює свій потенціал.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Retina

Читайте также:

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження

Epic Games назвала топ-20 ігор 2023 року

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

Криза геймдева в Японії та вихід китайських інвесторів на ці терени