25 питань, які задають на співбесідах найкращі компанії в США

Пільги, безліч переваг, відмінна заробітна плата, а також високий рівень задоволення умовами праці. Здається, співробітники 50 кращих компаній в Америці непогано влаштувалися. Але перш ніж почати заздрити, ви повинні ознайомитися із деякими питаннями, на які їм довелося відповісти, щоб потрапити туди.

Для того, щоб знайти ці складні, а часом і доволі чудернацькі питання, популярне видання Business Insider відсортувало сотні відгуків на сервісі Glassdoor, залишені людьми, яких нещодавно інтерв’ювали у цих провідних компаніях. І хоча пошуковик Google офіційно відійшов від своїх горезвісних головокрутних співбесід, багато хто з інтерв’юерів в цій та багатьох інших корпораціях продовжують знущатися над претендентами на посади, в своїх найкращих традиціях. Якщо ви збираєтесь позмагатися за місце під сонцем, не забудьте підготуватись до справжніх мозкових штурмів. Запитання у переліку представлені разом із назвою запропонованої посади:

«Скільки піаніно в Польщі?» – на посаду інтерна до Boston Consulting Group.

«Якщо б ви могли обрати лише одну пісню, яка буде грати кожного разу, коли ви входите в кімнату впродовж усього життя, яка б це була композиція?» – на посаду молодшого акаунт-стратега до Google.

«Скільки Біг-Маків щорічно продає McDonald’s в США?» – на посаду фахівця з обробки даних до Facebook.

«Скільки м’ячів для пінг-понгу знадобиться, щоб заповнити кімнату, в якій ми зараз знаходимось?» – на посаду менеджера з продажу до LinkedIn.

«Оберіть місто та приблизно підрахуйте, скільки настроювачів піаніно у ньому працює» – на посаду продакт-менеджера до Google.

«Скільки ви хочете заплатити за миття усіх вікон у Сіетлі?» – на посаду фахівця з інтернет-продажів до Facebook.

«Який кут між хвилинною і годинною стрілкою годинника о третій п’ятнадцять?» – на посаду менеджера з впровадження до Fast Enterprises.

«Як би ви оцінили вартість корови?» – на посаду інтерна до Bain.

«Скільки важить Boeing 747, який вилітає з Ла-Гуардії до лондонського аеропорту Хітроу?» – на посаду консультанта до Bain.

«Скільки дітей народжується щодня»? – на посаду менеджера глобальної служби доставки до Apple.

«Який лідер викликає у вас найбільше захоплення?» – на посаду стажиста до Boston Consulting Group.

«Якщо б я розмовляв з вашим найкращим другом, щоб він рекомендував вам допрацювати?» – на посаду фахівця з red-zone до Apple.

«Припустимо, я – ваш менеджер і вас прийнято на роботу в Bain. Що я би написав в огляді ефективності вашої роботи наприкінці року? – на посаду консультанта-стажиста до Bain.

«Якщо б ви мали змогу запам’ятатися завдяки одному реченню, яким би воно було?» – на посаду молодшого акаунт-стратега до Google.

«Якщо б ви стояли посеред натовпу, яким чином ви би виділилися?» – на посаду диспетчера сайтів до Microsoft.

«Скільки листонош у місті?» – на посаду бізнес аналітика до McKinsey.

«Скільки разів мінімум вам потрібно вийняти шкарпетку з ящика, в якому є 50 білих і 50 чорних шкарпеток, щоб переконатись, що у вас є пара, яка сходиться?» – на посаду консультанта з впровадження до Fast Enterprises.

«Якщо я дам вам $1 млн прямо зараз, що саме ви зробите?» – на посаду молодшого акаунт-стратега до Google.

«Яким чином ви би розробили Facebook для сліпих людей?» – на посаду продакт-менеджера до Facebook.

«Якщо б у вас була можливість вибору між двома супер-здібностями – бути невидимим чи літати – щоб ви обрали?» – на посаду продакт-ліда/євангеліста до Microsoft.

«Коли б ви хотіли піти на пенсію?» – на посаду старшого методолога до Adobe.

«На цьому етапі у вашому житті ви б хотіли заробляти чи навчатися?» – на посаду інженера з програмного забезпечення до Google.

«Запропонуйте назву книги та назви глав, в який мова йде про ваше велике досягнення» – на посаду практиканта до McKinsey.

«Напишіть програму, яка відтворює написання записки з вимогою викупу, за умови, що вам дали журнал, з якого вирізано усі літери» – на посаду інженера з програмного забезпечення до Microsoft.

«Яким був ваш найкращий день за останні чотири роки? А найгірший? – на посаду головного інженера проектів до Apple.

ВАРТО ЧИТАТИ:

Джерело: Businessinsider

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Чому YouTube – найздоровіша інтернет-економіка

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження