iForum 2018 & All: обов’язкові доповіді ювілейної конференції

Цьогорічна конференція iForum відбудеться 25 квітня у київському МВЦ. Десятий рік поспіль фахівці обговорюватимуть тенденції розвитку інтернет-бізнесу, технологій, реклами, інновацій в освіті і не тільки. Програма заходу доступна на сайті, а ми вирішили обрати по найцікавішій, на суб’єктивний погляд редакції, доповіді з кожного напряму, і пропонуємо вам додати їх до свого персонального розкладу на iForum 2018:

Інтернет-Бізнес

Цього року вперше у напряму представлена українська компанія YouControl, яка працює з відкритими даними за моделлю сross-subsidy: платний доступ до системи для бізнесу та безкоштовний – для журналістів, громадських активістів, студентів. Засновник Сергій Мільман запланував доповідь на тему: «Відкриті дані — ключ до захисту ІТ-бізнесу». Раніше ми вже розповідали, як відкриті дані YouControl допомагають і бізнесу, і громадськості.

Стартапи

Керівник напряму Денис Довгополий цього року відповідає також за новий напрям Blockchain, тому деякі спікери присутні в програмі одразу за двома тематиками. Справді, багато стартапів сьогодні розгортають свої проекти саме на перспективному напрямку технології блокчейн (досі не знаєте, що це? Читайте тут). Але ми пропонуємо послухати у «Стартапах» Вадима Роговського з компанії 3DLOOK — його доповідь «Ефективний fundraising в early-stage стартапах» буде корисною для початківців у бізнесі будь-якої спрямованості.

Реклама і просування

Один з трьох основних напрямів, з яких починалася конференція 10 років тому, щорічно пропонує найактуальніші історії від рекламних агенцій, окремих компаній, що мають цікаві практичні кейси, та незалежних експертів галузі. Наш вибір — доповідь «Види шахрайства при закупівлі інтернет-реклами», в якій фахівець з автоматизації інтернет-реклами Костянтин Новофастовський (ClickFrog) розповість, як виявляти і запобігати цьому шахрайству. Адже сьогодні, за підрахунками деяких експертів, боти щодня «передивляються» рекламу на $500 000.

Інтернет-технології

Популярність блокчейн знайшла своє відображення і у програмі найтехнологічнішого напряму iForum. До речі, також одного з «трьох китів», на яких стоїть конференція з 2009 року. Про тренди мов програмування на блокчейні та в смарт-контрактах розповідатиме керівник R&D в ESM.one, стартапі напрямку esport, Володимир Кириллов. Він, зокрема, планує розглянути недоліки поточних популярних мов типу Solidity, порівняти нові безпечні мови, пояснити застосування формальної верифікації та статичних аналізаторів. Детальніше про нюанси формування програми «Інтернет-технологій» читайте в інтерв’ю з керівником напряму Сергієм Коржом.

Освітні технології майбутнього

Максим Роньшин розповість про нові технології в навчанні дітей, практичний досвід об’єднання цифрового і реального світу. А глобальнішим завданням спікер бачить навчання дитини фундаментальним знанням із задоволенням для неї. Також, у напрямі буде кілька панельних дискусій, які обіцяють жваві обговорення актуальної теми модернізації освіти в Україні.

Інновації

У цьому напрямі, як і в попередньому, буде кілька цікавих дискусій, наприклад, про репутацію, лідерство та щастя людей 2.0., однак керівник Ігор Новіков запланував і персональні цікаві виступи. Кожна тема напряму інновацій, напевне, збере повну залу, як було і минулого року, тож ми пішли найлегшим шляхом та обрали до нашого переліку перший виступ напряму: «Світ у 2030 році. До чого готуватися, що брати». Розповідатиме про це Андрій Длигач, д.е.н., стратег, футуролог, траблшутер, CEO Advanter Group.

DigitalFUN

Цього року вперше на iForum окремий напрям присвячено цифровим і медійним розважальним проектам, технологіям, інструментам. Щоб краще зрозуміти, про що мова, варто послухати вступне слово від керівника напряму Дмитра Базилевича з компанії Wargaming, а нашу особливу увагу привертає доповідь від справжнього українського YouTube-влогера Максима Старосвітського, про нелегку працю тих, хто розважає користувачів онлайн.

CRM & Лояльність

Вдруге Оргкомітет виокремлює цю тему в повноцінний напрям, цього року навіть збільшуючи площу зали для обговорення, як правильно пестити й опікати клієнтів, які бонуси їм надавати та як утримувати аудиторію. Анна Зотова, Customer Experience стратег з компанії Good Wine, розповість цікавий кейс про CRM для bad boys: як створити програму лояльності, якою користуватимуться вибагливі покупці міцних алкогольних напоїв.

Blockchain

Якщо ви безпосередньо не працюєте з технологією блокчейн, напевно, з нею працюють ваші друзі, найближчі родичі або син маминої подруги. Найгарячіша тема, найсенсаційніші історії раптового збагачення і миттєвої втрати капіталів — світові тенденції відобразилися у тому, що на iForum 2018 темі блокчейн відведено другу найбільшу сцену. Серед усіх доповідей пропонуємо звернути увагу на поради щодо пошуку інвестора в криптосвіті, особливостей запуску ICO тощо — стане в нагоді тим, хто опановує цей ринок. Розповідатиме Олександр Федотов, який вже має досвід в шести проектах ICO, є радником в двух криптопроектах.

Еволюція iForum

Бонус для тих, хто цікавиться заходом — онлайн-історія еволюції конференції, в якій представлені головні факти і цифри про форуми, починаючи з 2009 року. Прослідкуйте, як від спонтанної зустрічі небайдужих до розвитку інтернету друзів захід розвинувся до рекорду України в категорії найбільшого профільного заходу. iForum проводився навіть в найтяжчий рік сучасної української історії, коли розробники та пересічні користувачі продемонстрували, яку важливу роль відіграють технології в єднанні суспільства.

Сподіваємося, наша підбірка допоможе вам визначитися із власною програмою заходу

Квитки на iForum 2018 можна придбати на сайті конференції

Читайте также:

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

У британському університеті з’являться лектори-голограми

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Фінансування тревел-стартапів у 2023 році: тренди та найбільші раунди